Candidatura lui Dragoș Chitic pentru funcția de primar al municipiului Piatra-Neamț a fost contestată la judecătorie, de un anumit domn Ioan Todiroae, care a deschis o acțiune, cu același obiect, și împotriva Partidului Mișcarea Populară.

Dacă-mi amintesc bine acest nume, cred că și în 2016 mi-a făcut o reclamație de acest gen”, ne-a declarat Dragoș Chitic.  ”Vă dați seama că este hilară pentru mine, eu am zâmbit când am auzit că sunt acoperit CIE/SIE, dar asta e lumea în care trăim și, din păcate, printre noi mai sunt și oameni de genul acesta. Vor fi toate lucrurile în regulă și voi fi candidat la funcția de primar așa cum am fost și în 2016. Nu știu exact când este termen, se ocupă colegii mei de la partid”.

Același Ioan Todiroae a contestat și candidatura lui Ciprian Enache și a echipei sale de la ALDE. Procesul s-a judecat în ziua de 17 august, când instanța a decis: ”Respinge cererea formulată de petentul Todiroae Ioan, în contradictoriu cu intimaţii Enache Nicolae-Ciprian, Grigoraş Adrian, Asavei Alexandrina, Sachilaru Constantin, Marian Emil, Mitrea Vasile Ciprian, Agafiţei Cosmin-Vasile, Munteanu Costache, Cîmpeanu Lăcrămioara, Blaga Cristian-Ioan, Sticea Liviu, Crăescu Elena, Negură Ionuţ, Bouroş Corina-Mariana, Toma Oana-Teodora, Gâţu Ciprian, Enăchescu Neculai, Lupu Ana-Laura, Irimia Costică, Ghironte Petruţ, Ciolpan Ionică, Radu Luminiţa, Bucatariu Roxana-Elena, Dragomir Nicolae, Burghele Marius-Petru, Maciujec Ovidiu-Cristian şi Ţuca Elena având ca obiect contestaţie la legea electorală. Cu drept de apel în termen de 24 ore de la pronunţare la Tribunalul Neamţ. Cererea de apel se depune la Tribunalul Neamţ, potrivit art. 54 alin. 4 din Legea nr. 115/2015. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 17.08.2020, ora 15,30”.

Același tip de soluție va fi și în cazul lui Dragoș Chitic, dar va fi interesant de urmărit dacă Ioan Todiroae va ataca decizia Judecătoriei Piatra-Neamț, încercând să convingă Tribunalul că primarul este ofițer sub acoperire.

C.M.

Articolul precedentÎncă 27 persoane infectate în Neamț, din 200 cazuri noi Covid în regiunea Nord-Est
Articolul următorACTUALIZARE: O fată de 15 ani este dată dispărută, după ce a plecat de la bunici
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.