iliuta borlestiPrimarul comunei Borleşti, Vasile Iliuţă, este acuzat de Agenţia Naţională de Integritate (ANI) că s-a aflat în stare incompatibilitate timp de aproape un an şi jumătate, potrivit unui comunicat de presă.

“S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 6 septembrie 2012 – 10 ianuarie 2014, întrucât a deținut, simultan, funcția de primar și calitatea de reprezentant al Primăriei Comunei Borlești în cadrul Consiliului de Administrație al Școlii Gimnaziale Ioan Grigore Teodorescu Ruseni, încălcând, astfel, dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003”, se menţionează în comunicatul citat.

Potrivit aceluiaşi comunicat, în Regiunea de Nord-Est, un alt ales local s-ar mai fi aflat în stare incompatibilitate. Este vorba de Alexa Toma, fost viceprimar al comunei Comarna (Iași). “În perioada 20 iunie 2013 – 27 noiembrie 2013 a deținut simultan funcția de viceprimar și calitatea de comerciant persoană fizică în cadrul ALEXA TOMA PERSOANĂ FIZICĂ AUTORIZATĂ”.

Celor doi li se adaugă Vasile Artimon Ionesi, primar al comunei Frătăuţii Vechi (Suceava) şi Vasile Zanfir, primar al comunei Deleni (Vaslui), ambii acuzaţi de conflict de interese administrativ şi penal.

Ionesi, se spune în comunicat, “în perioada exercitării mandatului de primar, a semnat ordinele de plată în baza cărora Primăria Frătăuţii Vechi a achiziţionat în mod direct produse în valoare de 35.414,56 Lei de la S.C. BUNĂ DIMINEATĂ IMPEX S.R.L. (societate comercială în cadrul căreia soţia persoanei evaluate deţine calitatea de asociat unic şi funcţia de administrator)”.

La rândul lui, Zanfir “a semnat, în calitate de primar, dispoziția prin care și-a prelungit suspendarea de drept a raportului de serviciu din calitatea de funcționar public de execuție în aparatul de specialitate al Primăriei Comunei Deleni (ca urmare a validării alegerii acestuia în funcția de Primar al Comunei Deleni) pe întreaga durată a mandatului de 4 ani cât îndeplinește funcția de primar (iunie 2012 – iunie 2016), asigurându-și pentru sine un folos material, constând în menținerea postului de funcționar public până la revenirea acestuia în funcția publică”.

Pe lista ANI figurează şi Dorin Spoială, consilier local în cadrul Consiliului Local Bosanci (Suceava), acuzat de conflict de interese administrativ. Acesta, “în calitate de consilier local, a participat la ședința Consiliului Local Bosanci din data de 29 aprilie 2013, deliberând și votând pentru aprobarea hotărârii privind concesionarea prin licitație publică a pășunii comunale ce se află în proprietatea privată a Comunei Bosanci, către organizațiile și asociațiile crescătorilor de animale din Comuna Bosanci. Prin aceeași hotărâre, SPOIALĂ DORIN a fost desemnat membru în Comisia pentru organizarea și desfășurarea licitației publice privind concesionarea suprafeței de 574,90 ha pășune comunală. În urma licitației organizate, Primăria Comunei Bosanci a încheiat, la data de 15 mai 2013, un contract de concesiune privind concesionarea suprafeței de 49,62 ha de pășune aparținând domeniului privat al comunei, cu Asociația Crescătorilor de Bovine Bosanci (asociație în cadrul căreia SPOIALĂ DORIN deține calitatea de membru fondator și membru în cadrul Consiliului Director, începând cu data de 22 februarie 2013). Subvențiile încasate de către Asociația Crescătorilor de Bovine Bosanci, pentru suprafața de teren concesionată, sunt în cuantum de 56.864,48 Lei”, potrivit comunicatului ANI. (ZCH NEWS)

Articolul precedentEmilia Arcan în incompatibilitate, spune ANI, cum spunea zch.ro în decembrie 2013
Articolul următorCaptură importantă de ţigări de contrabandă în Vama Albiţa
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.