neculai nastasa

Agenția Națională de Integritate a mai dat o lovitură în judeţul Neamț. Entuziastul primar de Agapia, Neculai Nastasă a semnat două contracte de concesiune cu Asociația Crescătorilor de Animale “Răchitiș” Agapia, asociație în cadrul căreia fiul său deține calitatea de membru fondator, încălcând, astfel, dispozițiile art. 75, lit. a)  din Legea nr. 393/2004 și art. 76, alin. (1) din Legea nr. 161/2003. În felul acesta a intrat în conflict de interese de natură administrativă.

Prefectul județului Neamț, Vlad Angheluță, având în vedere că este vorba despre un ales PSD și nu unul PNL sau UNPR, ne-a declarat că Instituția Prefectului Județul Neamț nu poate decât să ia act de cele constatate de Agenția Națională de Integritate și să pună în practică o decizie definitivă a instanței.

”Așa cum am mai spus, Agenţia Naţională de Integritate are atribuții reglementate de lege în acest sens și atribuții să instrumenteze cazurile de conflicte de interese de natură administrativă. Documentele nu au fost înaintate Instituției Prefectului, ci au fost înaintate direct Agenţiei Naţionale de Integritate, cercetarea s-a făcut de către ANI. Domnul primar are dreptul să conteste decizia Agenţiei Naţionale de Integritate, iar noi vom lua act de sentința definitivă”, a declarat pentru Ceahlăul, marcă înregistrată, prefectul județului Neamț, Vlad Angheluță. (Z.C.H.)