Nemulțumit de modul în care ordinea și siguranța publică în municipiul Piatra-Neamț sunt monitorizate și apărate de Poliția Locală, primarul Andrei Carabelea propune o reorganizare a activității acesteia. Raportul Comisiei Locale de Ordine Publică, după discuțiile din ședințele ce au avut loc în 18 ianuarie și 2 februarie, este grăitor: „se constată că nu se cunosc îndeajuns populația, stările conflictuale și cele de violență domestică, existența permanentă a distrugerilor mobilierului stradal, degradarea spațiilor verzi, a locurilor de joacă, a parcurilor, a foișoarelor, precum și depozitările de gunoi menajer și de altă natură neconforme, problematica asociațiilor de proprietari, lipsa sesizărilor către compartimentele responsabile din primărie în timp real, informarea insuficientă a cetățenilor cu privire la aspecte ce țin de interesul comunitar”.

Prin urmare, proiectul inițiat de primarul Andrei Carabelea, prin care va fi modificat Planul anual de ordine și siguranță publică al municipiului Piatra-Neamț, va fi supus aprobării în ședința Consiliului Local, din 25 februarie. Între altele, echipele de Ordine Publică din cadrul Poliției Locale Piatra-Neamț vor primi o nouă arie pentru patrularea de noapte. Zona Precista-Centru-Mărăței va fi acoperită de un echipaj în intervalul orar 22-6. Asta, deoarece se constată „intensificarea faptelor antisociale pe timpul nopții în zonele centrale ale municipiului, așa cum a rezultat din analiza tactico-operațională a Poliției Municipiului Piatra-Neamț (…)”, după cum precizează același raport de specialitate. Patrularea se va face atât cu autospeciala, cât și pe jos, în perioade de câte o oră și jumătate pe străzi anume desemnate. În noua reorganizare, Poliția Locală „scapă” de zona Cimitirului Eternitatea, unde echipajul staționa la intrarea în cimitir ore bune, fără ca „elemente” neavenite/exterioare să tulbure liniștea și ordinea publică.

C.I.

Articolul precedentO femeie care nu și-a lăsat fostul soț să vadă copilul – condamnată la închisoare
Articolul următorBiroul pentru Siguranța Școlară se mută la Mall

2 COMENTARII

  1. Pe bulevardul Decebal începând de la magazinul Petrodava si terminând in zona C.E.C. din cartierul Precista este plin de cerșetori, dar nenea politistul local nu prea vrea sa coboare din mașină unde ii este cald si bine. De asemenea in fata magazinului Adridan din acelasi cartier.

Comments are closed.