0:00

Pe adresa redacției ne-a parvenit o scrisoare, semnată de primarul comunei Tarcău, Dănuț Fîrțală. Acesta a fost plasat sub arest preventiv pentru 30 de zile, într-un dosar în care este acuzat de luare de mită (amănunte aici).

În scrisoarea pe care o puteți citi integral mai jos, Dănuț Fîrțală își susține nevinovăția și lansează acuzații împotriva unui rival politic.

„Dragi locuitori ai comunei Tarcău,

Primarul arestat al comunei Tarcău își susține nevinovăția și face acuzații, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiSunt nevinovat, iar drama pe care o trăiesc astăzi nu o doresc nimănui. Este cumplit să fii smuls de lângă familie, de lângă soție și copil și să fii aruncat într-un beci. Bunul Dumnezeu m-a înzestrat cu un caracter puternic și voi trece și peste această încercare. Voi trece cu bine, pentru că am conștiința curată. Sunt nevinovat.

Tot ceea ce mi se întâmplă este o înscenare ordinară, pusă la cale de Iulian (Lulu) Găină, fostul primar PSD. El a gândit și a orchestrat totul, a făcut denunțuri mincinoase la adresa mea, doar ca să revină la Primărie. Ce a făcut el este josnic și împotriva credinței noastre creștine. Pentru el nu contează cât de mult rău face, câte lacrimi lasă în urmă, vrea să revină la primărie și să reinstaureze teroarea. După patru mandate încă mai vrea, deși dumneavoastră i-ați arătat că v-ați săturat de el.

Vă rog să mă credeți când spun că tot ce mi se întâmplă mie acum i se poate întâmpla fiecărui om din comuna noastră, care nu este de acord cu Găină. El este un om răzbunător și periculos, a fost condamnat în 2019 pentru violență, nu se dă în lături de la nimic pentru a-și atinge scopurile.

Dacă vreți un viitor mai bun pentru comuna noastră, nu luați în seamă promisiunile lui Găină. Pentru că el minte și este în stare de orice. A subjugat comuna noastră timp de patru mandate, a făcut tot ce a vrut, el nu înțelege că nu mai este dorit.

De aici, de unde sunt vă îndemn să aveți încredere în echipa PNL. Voi reveni!

Trec și prin clipe de deznădejde, dar am mare încredere în Justiție. Și voi reveni acasă, cu capul drept, uitându-mă în ochii fiecăruia dintre dumneavoastră, pentru că am conștiința curată și sunt nevinovat.

În ceea ce-l privește pe Iulian Găină, îl iert și mă rog bunului Dumnezeu să-i ierte și păcatele, dar de uitat nu pot uita. Pentru că lacrimile și cicatricile familiei mele nu pot fi șterse niciodată.

Cu profund respect și încredere în bunul Dumnezeu,

Dănuț Fîrțală,

primarul Dumneavoastră”

Articolul precedentMugur Cozmanciuc, deputat PNL: „Celebrăm ziua Partidului Național Liberal”
Articolul următorPatru dosare penale pentru un tânăr din Bălțătești
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.