0:00

Cum ar fi avut loc faptele pentru care a fost arestat primarul comunei Tarcău, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiLa două zile de la perchezițiile care au avut loc la Primăria Tarcău și la trei persoane fizice, inclusiv primarul Dănuț Manole Fîrțală, anchetatorii au emis un punct de vedere. Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamț a emis un comunicat în care arată modul de comitere a faptelor de către primar și Sebastian Maxim, consilier în cadrul Primăriei Tarcău.

Conform datelor oficiale cei doi au fost puși sub acuzare pentru comiterea infracțiunii de luare de mită „constând în aceea că, funcționari publici din cadrul U.A.T. Tarcău, în perioada 2022 – 2024, au pretins și primit sume de bani (11.000 lei, respectiv 10.000 lei) de la administratorul unei societăți comerciale, pentru a se îndeplini în mod defectuos atribuțiile de serviciu în legătură cu derularea unor contracte de prestări servicii încheiate cu Primăria Tarcău”, conform Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț.

Pe 22 mai cei doi au fost reținuți pentru 24 de ore, iar a doua zi au fost arestați preventiv pentru următoarele 30 de zile (amănunte aici). Decizia Tribunalului Neamț nu este definitivă și a fost deja atacată de primar și consilier. Curtea de Apel Bacău se va pronunța definitiv în acest caz pe parcursul săptămânii viitoare.

(G. S)

Articolul precedentDănuț Manole Fîrțală, primarul comunei Tarcău, arestat preventiv
Articolul următorVIDEO A fugit de poliție și a intrat cu mașina într-un cap de pod. Șoferul era beat și fără permis
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.