0:00

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț au decis să solicite instanței de judecată privarea de libertate a primarului comunei Tarcău, Dănuț Manole Fîrțală, în dosarul în care este acuzat de fapte de corupție, respectiv luare de mită. Aceeași decizie a fost luată și pentru celălalt acuzat din același dosar, Sebastian Maxim, funcționar în cadrul primăriei amintite. După deliberări judecătorii au decis arestul preventiv pentru 30 de zile.

Dănuț Manole Fîrțală, primarul comunei Tarcău, arestat preventiv, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiRespinge ca nefondate cererile formulate de avocaţii aleşi ai inculpaţilor, de luare în subsidiar a unei alte măsuri preventive faţă de inculpaţi. În temeiul art. 226 Cod procedură penală, raportat la art. 202 Cod procedură penală şi la art. 223 alin. 2 Cod procedură penală, admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamţ, la data de 23.05.2024, având ca obiect luarea măsurii arestării preventive faţă de inculpaţii F M-D şi M S. Dispune luarea pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 23.05.2024 şi până la data de 21.06.2024 inclusiv, a măsurii arestării preventive cu privire la inculpaţii: 1. F M-D cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită în formă continuată, prev. şi ped. de art.289 alin.1 Cod penal, cu aplicarea art.35 alin.1 Cod penal (trei acte materiale). 2. M S, cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită în formă continuată, prev. şi ped. de art.289 alin.1 Cod penal, cu aplicarea art.35 alin.1 Cod penal (şase acte materiale)”, conform instanței.

Cu o zi înainte, pe 22 mai, Primăria Tarcău și locuințele a trei persoane fizice au fost percheziționate de forțele de ordine, la acțiune participând procurorul de caz, polițiști anticorupție, se pare că nu din județul Neamț, precum și jandarmi. Anchetatorii au plecat cu înscrisuri, bani și calculatoare, iar primarul și subalternul său au ajuns la audieri.

În jurul orei 20:00 ambii au fost reținuți pentru mai multe fapte, inclusiv luare de mită (amănunte aici). Astăzi s-a decis sesizarea instanței de judecată care a decis aplicarea celei mai aspre măsuri preventive.

(G. S.)

Articolul precedentPercheziții la dealerii de droguri: au fost puse în executare 18 mandate
Articolul următorCum ar fi avut loc faptele pentru care a fost arestat primarul comunei Tarcău
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.