0:00

Primarii și secretarii, convocați la Prefectură pentru alegeri, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPrimarii și secretarii celor 83 de localități din județul Neamț sunt convocați, vineri, 16 septembrie, la Prefectura Neamț, conform unui comunicat emis de instituție. Convocarea vine ca urmare a videoconferinței la care au participat prefecții din țară, condusă de ministrul Afacerilor Interne, Ioan Dragoș Tudorache, unde s-a discutat despre activitățile de organizare a alegerilor parlamentare, care vor avea loc pe 11 decembrie.

„Instituţia prefectului a intrat deja în activităţile dedicate organizării alegerilor parlamentare. Am constituit prin ordin Comisia tehnică judeţeană pentru coordonarea activităţilor de organizare a alegerilor parlamentare şi am convocat, pentru vineri, primarii şi secretarii localităţilor la instruirea privind atribuţiile ce le revin în organizarea procesului electoral. Instituţia noastră, ca de fiecare dată, va lua toate măsurile organizatorice necesare pentru ca alegerile să se desfăşoare în condiţii de legalitate”, a precizat prefectul judeţului Neamț, Niculina Dobrilă.

Trebuie precizat că ministrul afacerilor interne, Ioan Dragoş Tudorache, a început oarecum abrupt videoconferinţa, cu un avertisment adresat prefecţilor „apolitici”: ”Nu am niciun motiv să mă îndoiesc de experiența și capacitatea dv. de a gestiona acest proces electoral. Cu toții aveți sprijinul meu și al conducerii MAI, însă nu veți avea nicio înțelegere din partea mea în ceea ce privește lipsa de echidistanță. Plecăm de la un capital de încredere de 100%, dar îmi va fi dificil să îmi mențin încrederea dacă veți avea vreo implicare politică. Cei care intenționați să vă asumați o poziție politică vă rog să ne spuneți asta cât mai repede, pentru a găsi un înlocuitor în județ”. (A. AMARIEI; M. CONSTANTINESCU; FOTO: Prefectura Neamţ)

Articolul precedentNeamț: Au solicitat cardul de sănătate, sătui de cozile de la Casa de Asigurări
Articolul următorCSM Ceahlăul joacă la Piatra Neamţ
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.