Primarii PNL: „Mulțumim din inimă partidului”, ZCH NEWS - sursa ta de informații

* „Președintele a făcut să fie echitabil, cei de la PSD au tăiat”, a declarat, revoltat, primarul de Borleşti

Primarii PNL și PDL sunt supărați de modul în care s-au împărțit banii. Unii s-au gândit să plece cu tot cu comune și cu locuitori în alte județe. Alții spun ”mulțumesc din inimă partidului”. Primarii PDL și PNL acuză PSD-iștii din Consiliul Județean de discriminare.

”Comuna Botești are 5.000 de locuitori. Inițial, când președintele Tărâță a propus bugetul, sumele ce reveneau comunelor erau echitabile. Acum, am primit 520 de milioane de lei vechi din care 300 de milioane trebuie să meargă la cofinanțări pentru proiectele guvernamentale, 200 de milioane vechi trebuie să-i dăm la arierate, pentru că avem arierate către Rosal de 600 milioane de lei, iar 20 de milioane, asică 2.000 de ron am primit pentru drumurile din comună. Parcă dumnealor au adus banii de acasă, din propriile afaceri. Este de râsul curcilor, o mare bătaie de joc. Pe mine mă costă 750 de milioane vechi, anual, doar naveta profesorilor. Liceul tehnologic are profil croitorie și prelucrarea lemnului. Am amenajat un fel de atelier într-o magazie pentru ca elevii să nu mai facă naveta când merg la practică. Anul trecut am reabilitat în totalitate liceul cu bani de la bugetul local. Și mai avem și alte școli. Comuna este foarte mare. Sunt comune cu o mie și ceva de locuitori și au primit câte trei miliarde și noi am primit 520 de milioane? Probabil că este vina mea că sunt de la PNL. Am să demonstrez că pot să fac ceva pentru comună așa cu bani puțini. Mulțumim din inimă partidului”, a spus Georgeta Blaj, primar al comunei Botești.

„Cei de la PSD au tăiat”

”Bugetul e râsul lumii. S-au lăudat că dacă avem viceprimar de la PSD o să primim bani. Nu s-a întâmplat nimic, vorbesc toți ca să se afle în treabă. Proiectul de buget făcut de președintele Tărâță era echitabil, atunci aveam repartizat 1,5 miliarde de lei. Dar cei de la PSD au tăiat și m-au lăsat cu 250 de milioane de lei vechi. Pentru drumuri, 140 de kilometri de drumuri comunale mi-au dat 1.000 de lei. Vă dați seama? Președintele a făcut să fie echitabil, cei de la PSD au tăiat, ce avantaj avem noi că avem viceprimar de la PSD. Asta e o treabă politică, iar pentru Borlești parcă a fost făcută special”, a spus revoltat primarul Vasile Iliuță.

Petricani, cei mai puţini bani

Cei mai mulți bani, conform celor trei criterii de alocare – din cotele defalcate pe impozitul pe venit, din cotele defalcate pe TVA și pentru drumurile județene și comunale – așa cum era de așteptat, au primit municipiile Piatra Neamț și Roman: 1.847 mii lei, respectiv 1.840 de lei. Comuna care a primit cei mai puțini bani pentru drumurile comunale este Petricani, mai exact i-au fost alocați zero lei la capitolul drumuri, iar comuna care a primit cei mai mulți bani pentru întreținerea și reparația drumurilor comunale a fost Grumăzești. De altfel, comuna Grumăzești este una dintre comunele conduse de un primar PSD și a primit un buget de 505.000 lei din care 105.000 lei doar pentru drumuri. Comuna cu cel mai mic buget este tot Petricani care a primit în total, tot conform celor trei criterii de alocare a banilor, 25.000 de lei. (I. CĂLIN)

Articolul precedentUn ghid util: “Pelerin în judeţul Neamţ”
Articolul următorPoliția Neamț are un nou purtător de cuvânt

3 COMENTARII

  1. Sint un om batan din comuna Pericani, satul Tirpesti am votat de 3 ori cu acest primar, in viata asta a mea nu mai apuc sa vad realizari in comuna , vai de capul lui de nenorocit , uitati-va unde am ajuns .

  2. OARE DOMNULUI PRIMAR ILIUTA DE LA BORLESTI NU II AJUNG BANII PENTRU FINALIZAREA „NEMAIPOMENITEI” BAZE SPORTIVE DIN PADURE ?
    DECAT SA.I CHELTUIE PE AMBITII PERSONALE MAI BINE NIMIC.

  3. Oameni buni cu ce sa faca ceva un primar daca nu primeste bani de la judet.? VOI CU CE SUMA CONTRIBUITI LA BUGETUL LOCAL IN FIECARE AN? V-as ruga sa faceti un calcul cati bani se aduna de la domiile voastre ,si cat cheltuieste o primarie pentru iluminatul public,pentru gunoi,pentru naveta profesorilor,pentru microbuzul elevilor,pentru lemne,pentru scoli,drumuri,deszapezire,persoanele cu handicap,cheltuielile curente din primarie,ISU,cultura,protectie civila si multe altele,

Comments are closed.