Reacția unui parlamentar de Neamț: „Lui Rus, numai nu i-am spus că e un dobitoc”

DSCN2418 Drumul Național 15 a ajuns, din nou, într-o discuție cu scântei, purtată la un „tête-à-tête” între primarii de pe Valea Muntelui și parlamentarii din Neamț. Subiectul a fost despicat în cadrul unui eveniment de informare organizat de Grupul de Acțiune Local Ceahlău, care a avut loc în comuna Ceahlău, la sfârșitul săptămânii trecute. Primarul comunei Hangu, Gavril Lupu, a precizat că DN 15 nu este refăcut, fiindcă ”nu există interes” și că soluția pentru a atrage atenția autorităților ar putea fi blocarea drumului: „Vrem să facem turism… Aduci turistul o dată. A doua oară nu mai vine. Probabil că soluția este de a bloca drumul”.

La aceste vorbe radicale din partea primarului de Hangu, deputatul Vlad Marcoci a ”ținut” să-l contrazică, precizând, cu un zâmbet ștrengăresc în colțul gurii, că, pe el, personal, nu-l poate acuza nimeni că nu are interese, fiindcă și el are o cabană în zona Bicazului. După această recunoaștere, deputatul Marcoci s-a cam blocat când a auzit de blocarea drumului: „Nu sunt de acord cu răzmerițele și cu modul acesta de abordare a problemei. Nu cred că asta este o soluție…

Senatorul Bumbu și deputatul Marcoci, doi parlamentari co-interesați de binele alegătorilor
Senatorul Bumbu și deputatul Marcoci, doi parlamentari co-interesați de binele alegătorilor

Mai incisiv decât colegul Marcoci, senatorul Liviu Bumbu, care a dezvăluit că, în viitorul apropiat, DN 15 va fi doar… întreținut: „Ca să faci acest drum, nu este suficient să torni un strat de asfalt. Aici trebuie luate toate lucrările de îmbunătățiri funciare care au fost efectuate cam acum 40-50 de ani și trebuie reluate. Deocamdată, s-au găsit alternative, mai puțin pentru comunele din zonă, iar aici, în etapa următoare, va fi întreținere”. Cireașa de pe tort a venit cu dedicație pentru Ioan Rus, fostul ministru al Transporturilor. Senatorul și-a permis să-i arunce o „dojană” fără efect de bumerang, dar care spune multe despre modul de abordare a zonei Moldovei venită din partea fostului ministru: „Lui Rus, numai nu i-am spus că e un dobitoc! În politica pe care a avut-o față de infrastructura din Moldova, să programezi prima autostradă în 2030, când Ardealul este împânzit de drumuri…! E de râsul lumii”.

Și așa va rămâne DN 15, până când doleanțele oamenilor de pe Valea Muntelui nu vor mai fi durerile în cot ale celor care îi reprezintă.

(M. TEODOROF)

3 COMENTARII

  1. Felicitari domnilor primari pentru initiativa! Faceti ceva ca nu se mai poate! Ne rupem masinile pe aceste drumuri din judetul Neamt si nu se face nimic, sunt carpite in bataie de joc si noi ne riscam zi de zi viata pe ele! O sa vina alegerile iar domnii parlamentari o sa mearga cu cersitul prin comune, numai ca de data asta nu o sa va mai mearga, o sa va umflam ochii si o sa va scuipam ca pe ultimii oameni daca nu rezolvati problema drumurilor din judetul Neamt.

    • Suntem alaturi de primari si vom bloca drumurile daca nu sunt reparate cu simt de raspundere! Nu le e rusine domnilor parlamentari si guvernantilor cand vorbesc de turism??? Cine vine pe drumurile astea care arata mai rau decat alea dun Afganistan unde aia au casele in pamant???

  2. Cap de autostrada asta, ca destept ce-i la parasit si parul, mai bine ar invata cate stele are drapelul Ue si dupa sa arunce cu gunoi in Ioan Rus…o fi el murdar, dar ca inteligenta si studii are PLUS INFINIT deasupra ta mai creier de bumb de ceapa.

Comments are closed.