După ce un grup de tineri a trimis câteva fotografii în care se observă maldăre de gunoaie aruncate în pădurea din jurul Monumentului Vânătorilor de Munte din Târgu Neamț, societatea Rossal şi primăria fac apel la cetăţeni:

Conform contractului, avem obligaţia să ridicăm deşeurile municipale doar din containerele amplasate pe platforme sau din poartă în poartă. Atunci când depistăm astfel de cazuri, care ne sunt aduse la cunoştinţă, anunţăm în scris primăria (UAT-urile din zona 3) şi ridicăm gunoiul de pe domeniul public, facturând separat primăria. Facem apel încă o dată la persoanele fizice şi la persoanele juridice care nu au încheiat contract cu noi, să intre în normalitate, pentru că, din punctul meu de vedere, nu cred că cineva care are contract cu noi depune efort să-şi ducă gunoiul în pădure sau să-l arunce pe domeniul public. Facem apel la populaţie, la spiritul civic al cetăţenilor, să semnaleze în timp util şi, dacă se poate, în direct astfel de cazuri, pentru ca persoanele care au aruncat gunoiul în pădure să poată fi sancţionate de organele în drept. Din păcate, mulţi cetăţeni preferă să-şi arunce gunoiul pe domeniul public, decât să-l ducă în containerele specializate amplasate de Rossal”, a spus Mihai Florea, directorul Rossal zona 3 Târgu Neamţ.

Și Primăria Târgu Neamţ face un apel către cetăţeni: ”Facem apel la toţi locuitorii oraşului şi agenţii economici ce îşi desfăşoară activităţi pe raza administrativ-teritorială să încheie contracte de salubrizare pentru deşeurile menajere cu operatorul autorizat pentru prestarea activităţii de salubrizare, pentru a se evita apariţia pe domeniul public, pe malurile şi albia râului Ozana şi în alte locuri publice a deşeurilor de orice natură care dau aspect neplăcut asupra urbei noastre”. (C.T. STURZU)

Articolul precedentL4: Horia sau Răuceşti, ultima necunoscută a play-off-ului
Articolul următorSolidaritatea Sanitară iese în stradă alături de Sanitas
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.