0:00

Primăria, șmecheria și usturoiul de la Urban, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Din cauza văditelor probleme în documentările privind aspecte din activitatea Companiei Municipale de Investiții Urban SA, societate în care Municipiul Piatra Neamț este acționar majoritar și al cărei sediu este la picioarele clădirii de birouri VIP din Primăria Piatra Neamț, ne-am adresat domnului secretar al instituției, pentru lămuriri. Noi l-am întrebat dacă poziția de inginer șef a domnului Timaru cadrează, din punct de vedere al (in)compatibilității, cu cea de consilier local al municipiului Piatra Neamț. Nu doream decât să risipim îndoielile angajaților, ale partenerilor, care nu mai știu cui să se adreseze pentru relații, inginerului șef care ocupă biroul de director și răspunde la acest apelativ sau directorului de achiziții comerciale sau unui alt personaj aflat la butoane.

Domnul secretar ne-a trimis un răspuns de care ar putea fi mândru chiar și fostul secretar Vasile Vișan:

”Referitor la adresa dumneavoastră din data de 19.03.2014 prin care ne solicitați o serie de informații conform Legii nr. 544/ 2001 referitoare la situația CMI Urban, vă aducem la cunoștință următoarele:

În baza Legii nr. 2151/2001 și a legii bugetului de stat, societățile de interes local sunt obligate să prezinte Consiliului Local doar bugetul, nu și organigrama sau statul de funcții. Conform declarației de interese personale a dl. Neculai Timaru, acesta ocupă funcția de inginer șef la CMI Urban, funcție ce nu se regăsește în cele menționate de art. 88 din Legea161/2003.”

Din răspunsul tehnico-administrativ, demn de un inginer șef, înțelegem că dl. Fecic s-a întâlnit doar cu declarația de interese a lui Neculai Timaru, că șmecheria cu funcția care nu intră în nomenclatorul celor ce vizează incompatibilitatea ține la Piatra Neamț și că totul este ok. Numirea a fost la șmecherie, răspunsul e la șmecherie, indemnizațiile și răspunderile sunt reale. (D. OSTAHIE)

Articolul precedent„Traian Humulescu va candida la funcția de primar în 2016”
Articolul următorVlad Angheluță, uns oficial prefect de Neamț