pietricica turism

Baza Hipica - zona de la intrare cumparata de GES

Costache Lupu, președintele Clubului Ecvestru Piatra Neamț, a anunţat că marți, 22 iulie 2014, a reclamat Primăria și Consiliul Local Piatra Neamț la DNA, în ceea ce privește trecerea terenului pe care se află amplasată Baza Hipică ”Virgil Bărbuceanu”, din patrimoniul public în cel privat, pentru ca, ulterior, terenul să fie trecut în proprietatea societății Urban și, apoi, în patrimoniul societății Perla Invest din Piatra Neamț, ambele fiind societăți ale Consiliului Local.

”După ce am sesizat Parchetul de lângă Tribunalul Neamț, am cerut marți DNA-ului investigarea trecerii din patrimoniul public în cel privat al municipiului, a terenului pe care se află amplasată Baza Hipică, pentru ca, ulterior, terenul să fie trecut în patrimoniul unor societăți ale Consiliului Local, care au datorii la stat, precum Urban și Perla Invest. Vreau să aflu rațiunea pentru care consilierii locali nu s-au opus proiectelor de mutare a terenului pe care se află amplasată Baza Hipică, în proprietatea unor societăți administrate prost, care au acumulat datorii la stat, fapt care a generat executarea de către ANAF a acestor datorii prin scoaterea terenului la licitație, pe loturi”, a declarat Costache Lupu. Acesta a mai precizat că a discutat cu administratorul societății care a câștigat licitația primului lot de teren din Baza Hipică. ”Am discutat cu dl. Misăilă, administratorul Grup Est Security și acesta mi-a spus că va participa și la licitația ANAF a celorlalte loturi de teren din Baza Hipică. Dl. Misăilă mi-a mai mărturisit că încă nu s-a gândit ce va face cu acest teren”, a spus Costache Lupu. El a mai adăugat că la Cupa ”Marsat”, organizată la Baza Hipică în perioada 31-3 august, și-au anunțat participarea aproximativ 160 de cai și călăreți din întreaga țară.

Costache Lupu (2)

”Numărul solicitărilor depășește cu mult numărul de locuri de care dispunem, dar sper să găsim soluții prin care să rezolvăm problemele cazării și participării la concurs. Poate și Primăria Piatra Neamț va înțelege că organizarea de concursuri, aduce bani în bugetul municipalității. Călăreții din întreaga țară vor participa joi, 31 iulie, sau vineri 1 august 2014 la un protest organizat pașnic în fața Prefecturii Neamț și în fața Primăriei Piatra Neamț, prin care concurenții vor lua atitudine privind vânzarea terenului pe care este amplasată Baza Hipică, considerată cea mai modernă din țară”, a declarat Costache Lupu. Oficialul pietrean și-a exprimat opinia că primarul municipiului Piatra Neamț își va respecta promisiunea dată la învestirea în funcție, în 2004.

”Primarul Gheorghe Ștefan mi-a promis, după ce a luptat în campania din 2004, alături de dl. Vasile Ouatu, pe atunci șef al DJTS Neamț, împotriva grupului de consilieri PSD care doreau un schimb al terenului cu niște ruine din ștrand, că nimeni nu se va atinge de niciun milimetru din Baza Hipică. Astăzi, dl. primar privește impasibil, fără nicio soluție, cum terenul pe care este amplasată Baza Hipică este lotizat și scos la licitație publică în contul unor datorii acumulate de o societate a Consiliului Local”, a mai declarat Costache Lupu. (C. SOROCEANU)