0:00

Primăria municipiului Piatra-Neamț, în parteneriat cu operatorul de salubritate Brantner SA, a demarat astăzi, 30 ianuarie, două proiecte pilot în ceea ce privește colectarea deșeurilor.

Primăria şi Brantner – proiecte pilot pentru colectarea deşeurilor, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎn zona Pieței Agroalimentare „Sf. Gheorghe” a fost amplasat un nou tip de container care permite depozitarea deșeurilor pe categorii (hârtie-carton, sticlă-plastic-aluminiu). Acest container este destinat deșeurilor provenite de la comercianții din Piața Centrală, dar poate fi folosit și de către comercianții sau persoanele fizice din vecinătate. Implementarea acestui proiect și colectarea selectivă a deșeurilor direct de către utilizatori ar crește cu mult eficiența procesului de reciclare, eliminând costurile pe care le implică selectarea deșeurilor de către operator.

Primăria şi Brantner – proiecte pilot pentru colectarea deşeurilor, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiCel de-a doilea proiect constă în securizarea unui shelter cu cheie, de asemenea arondat Pieței Centrale, având în acest fel acces doar comerciații din piață. Acest proiect va continua în perioada imediat următoare cu securizarea altor trei sheltere din Piatra-Neamț, din zonele în care s-au raportat cele mai multe probleme, reclamații, referitoare la depozitarea deșeurilor.

Primăria şi Brantner – proiecte pilot pentru colectarea deşeurilor, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiImplementarea acestor proiecte pilot nu a implicat nici un fel de costuri pentru municipalitate, ele fiind suportate de către operatorul de salubritate. În funcție de cât de eficiente se vor dovedi în cursul acestui an aceste proiecte, se va hotărî dezvoltarea lor la nivelul întregului municipiu. (Primăria Piatra Neamţ)

Articolul precedentAdmitere în instituţiile militare de învăţământ
Articolul următorACTUALIZARE O femeie din Brașov, accident mortal la Ruseni
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.