Primăria Roman a preluat, cu acte în regulă, Cetatea lui Ştefan de la Gâdinţi şi se ocupă deja cu întocmirea proiectului de reabilitare. În primă fază se va face igienizarea locului, care implică tăierea vegetaţiei şi îndepărtarea animalelor, după care se va trece efectiv la execuţia proiectului de punere în valoare a cetăţii. În paralel, se va face un drum direct către cetate, pe terenul unui sătean care a fost de acord să vândă Primăriei Roman o fâşie în acest scop.
„Am găsit în persoana d-lui Leoreanu un om care realizează ce înseamnă un monument istoric şi mă bucur foarte mult că, în sfârşit, se va schimba soarta cetăţii”, a declarat Rocsana Josanu, directoarea Direcţiei pentru Cultură Neamţ. „Am luat legătura cu dl. arhitect Adrian Andrei Rusu de la Cluj şi am toate speranţele că vom scoate acest monument din uitare. Mă simţeam de parcă nu aveam mâna dreaptă de câte ori mergeam acolo. Nu pot să înţeleg cum atâţia ani de zile nu i-a păsat nimănui de această cetate”.
În cazul Cetăţii de la Gâdinţi, lipsa documentelor a fost un avantaj. Cum nici primăria din comună, nici Consiliul Judeţean Neamţ nu aveau acte de proprietate, a fost foarte simplu ca terenul să fie trecut în domeniul privat al municipiului Roman.