paramedici 02Toţi trei au fost, cu ani în urmă, pompieri pe autospecialele de stingere, şi toţi au optat pentru cursurile de paramedic pentru că şi-au dorit să lucreze pe „ambulanţele roşii”.

Au, în medie, 10 ani de când lucrează la ISU Neamţ, 5 ani de când salvează vieţi şi 2 ani de când formează o singură echipă.

Plutonierii majori Ionuţ Stache Ciucanu, comandantul de echipaj, şi colegii săi Mihai Gabriel Dascălu şi Dragoş Ciocan vor reprezentra judeţul Neamţ la concursul de descarcerare şi acordare a primului ajutor care se va desfăşura la Târgu Mureş, în perioada 22-24 septembrie. Toţi speră să rămână şi pe 25 septembrie în localitatea în care se ţine competiţia, pentru că este ziua festivităţii de premiere şi îşi doresc să urce pe podium.

paramedici 01Paramedicii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ au demonstrat şi la etapele zonale că sunt adevăraţi profesionişti, ştiu să gestioneze stresul lucrului sub presiunea timpului şi, mai ales, sunt mândri de munca lor şi de faptul că salvează vieţi.

Competiţiile la care participă sunt extrem de solicitante, pentru că fiecare probă şi fiecare operaţiune trebuie să se desfăşoare fără greşeală, într-un timp limitat strict, iar fiecare concurent este monitorizat permanent de cel puţin doi arbitri. (C. MIRCEA)

Articolul precedentJoburi puţine şi la bugetari! Spitalul Judeţean Neamţ oferă 15 locuri de muncă!
Articolul următorPrimăria Roman scoate bursucii din Cetatea lui Ştefan
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.