Primăria municipiului Roman se numără printre cei 15 finaliști ai competiţiei E.ON Energy Globe Award România 2017.

Concursul, care a selectat 15 proiecte peste 160, adunate din toată țara, presupune cinci categorii și câte 3 finaliști pentru fiecare din acestea. Roman e nominalizat la categoria ”Municipalități”, alături de București și Cluj Napoca, pentru proiectul ”Microhidrocentrală pe râul Moldova”.

După analizarea fiecărui proiect în parte, membrii juriului au întocmit o listă scurtă, cu cele mai bune trei proiecte în fiecare dintre cele cinci categorii, iar, ulterior, dintre acestea le vor alege pe cele care vor câştiga respectivele categorii. Pentru anul acesta, proiectul care va obține cele mai multe voturi online, o opţiune prin care vizitatorii portalului energyglobe.ro pot vota proiectul favorit, va primi «Premiul de Popularitate». Acest premiu simbolic este acordat proiectului care va înregistra, în perioada 1-30 septembrie, cel mai mare număr de voturi online din partea publicului. Conducerea Primăriei municipiului Roman le mulțumește tuturor celor care vor intra pe portalul http://www.energyglobe.ro/votare și vor vota proiectul «Microhidrocentrală pe râul Moldova», o investiție realizată pentru binele orașului nostru”, declară oficialii Primăriei romașcane.

Competiția E.ON Energy a vizat selecția celor mai bune proiecte de asigurare a independenţei energetice a unei localităţi cu ajutorul energiei ”verzi”, precum și preocuparea pentru protejarea mediului. Rolul juriului va fi să nominalizeze și câştigătorul general al competiţiei, cel care va reprezenta România la etapa internaţională a Energy Globe Award de anul viitor. Decernarea premiilor va avea loc în cadrul unei Gale organizate în luna octombrie la Bucureşti. (D.O.)