Primăria pune tunurile pe pârtia de schi, ZCH NEWS - sursa ta de informații
Foto arhivă

Începând din această noapte ( 03 ianuarie 2019), vor fi repornite tunurile de zăpadă pe pârtia Cozla. Primăria Piatra Neamț speră încă într-o prognoză meteo favorabilă, astfel încât pârtia să poată fi deschisă chiar și pentru o scurtă perioadă de timp.

Din păcate toată munca din săptămâna de dinaintea Crăciunului a fost oarecum în zadar. Zăpada s-a topit pentru că au fost câteva zile cu temperaturi mai ridicate decât normalul perioadei. Îmbucurător ar fi faptul că se anunță în perioada următoare temperaturi scăzute și vom relua producerea zăpezii artificiale cu tunurile. Este posibil chiar din această noapte dacă vor fi temperaturi sub minus patru grade Celsius. Rămânem la aceeași condiție eliminatorie, dacă pot spune așa, vremea. Dacă vremea este bună noi suntem pregătiți să deschidem pârtia de la Piatra Neamț. Din păcate, așa cum ați văzut, s-a topit aproape toată zăpada în zilele anterioare. Este nevoie de patru cinci zile și chiar nopți pentru producerea zăpezii artificiale cu tunurile pentru că ce a rămas acum este un strat extrem de subțire, în unele locuri deja este iarbă. Noi facem tot ceea ce este omenește posibil și tehnic, ca să deschidem pârtia de la Piatra Neamț”, a explicat Dragoș Chitic, primar al municipiului Piatra Neamț. (I.Ș.)

Articolul precedentFOTO Accident la Pângărați, trafic oprit, coadă la Preluca din nou
Articolul următorPiatra Neamț: pe 3 și 4 ianuarie nu se pot plăti impozite
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

2 COMENTARII

  1. Cat ati cheltuit Domnule Primar pe zapada artificial creata inainte de sarbatori doar pentru a demonstra urbei ca faceti toate eforturile electorale ca sa porniti partia. Vedem ca sunteti la curent cu tehnica producerii zapecii artificiale etc…etc… si stiti ca va trebuie -5 grade. Atunci de ce nu v-ati uitat pe prognozele care anuntau inca din 15 decembrie doua saptamani de temperaturi pozitive pa Piatra Neamt?

Comments are closed.