În plină campanie “Piatra curată“, primarul Andrei Carabelea anunţă că a găsit o soluţie pentru crengile ce vor rezulta din toaletarea copacilor, atât de pe domeniul public, cât şi de la privaţi. Primăria va achiziţiona zilele acestea un tocător pentru crengi şi va fi realizat un calendar pe zone din oraş pentru preluarea gratuită a acestor deşeuri rezultate din curăţenia de primăvară.

Poliţiştii locali dau amenzi

Primarul le reaminteşte cetăţenilor că este interzisă arderea resturilor vegetale şi că acest tip de activitate este sancţionată cu amenzi.

Săptămâna trecută, în urma controalelor făcute de Compartimentul Protecția Mediului din Poliţia Locală sau din înregistrări video au fost găsite adevărate depozite ad-hoc de gunoaie în diferite zone ale oraşului, rezultate din construcţii, bucăţi de mobilier vechi sau resturi vegetale. Poliţiştii au identificat 25 dintre persoanele care au aruncat la întâmplare astfel de reziduuri. Valoarea sancţiunilor aplicate acestora se ridică la 19.500 de lei.

Poliţia Locală apelează la cetăţeni să–i anunţe, dacă constată astfel de încălcări ale legii la dispecerat, la tel. 0233.231.300.

Angela Croitoru

Articolul precedentPescar pasionat (şi) la vreme de prohibiţie: prins cu 3 plase monofilament în maşină
Articolul următorRidicaţi şi duşi la închisoare pentru că au omorât un om în bătaie
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

2 COMENTARII

  1. Crengile din taierea copacilor nu sunt gunoi! . eu daca am in fata blocului un copac care este prea mare tai crengile (cei de la primarie ce fac? …. Dau amenda….?)

  2. Domnule Yani, citiți încă o dată articolul.
    Scrie negru pe alb: ”Primăria va achiziţiona zilele acestea un tocător pentru crengi şi va fi realizat un calendar pe zone din oraş pentru preluarea gratuită a acestor deşeuri rezultate din curăţenia de primăvară.”
    Dumneavoastră dați de știre că v-ați curățat copacii de crengile în exces, iar niște muncitori vor veni să preia crengile.

Comments are closed.