Pescar pasionat (şi) la vreme de prohibiţie: prins cu 3 plase monofilament în maşină, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiUn bărbat de 73 de ani, din Piatra-Neamţ, complet dezinteresat de faptul că a început perioada de prohibiţie, a fost oprit de poliţişti pentru control, în ziua de 11 aprilie, în timp ce conducea un autoturism în apropierea lacului Bâtca Doamnei, în localitatea Alexandru cel Bun.

În urma controlului efectuat asupra autoturismului, polițiștii au descoperit în portbagaj 3 plase de pescuit de tip monofilament, de diferite dimensiuni, pe care le-au ridicat în vederea confiscării”, a precizat agentul Georgiana Moşu, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinere a uneltelor de plasă de tip monofilament. Activitatea a beneficiat de sprijinul voluntarilor din cadrul Asociaţiei Naţionale de Combatere a Braconajului şi Poluării Neamţ”.

Perioada de prohibiţie are o durată de 60 de zile, între 9 aprilie şi 7 iunie inclusiv.  Cine nu respectă interdicţia de a pescui riscă o amendă de la 600 la 1.000 lei și reținerea și suspendarea permisului de pescuit pe o perioadă de 90 de zile.

C.M.

Articolul precedentAcţiune de “liniştire” a celor care pun în pericol traficul: 1300 de amenzi şi 180 de permise ridicate
Articolul următorPrimăria pietreană cumpără un tocător pentru crengi