0:00

Primăria Piatra-Neamţ a depus o cerere de finanţare prin PNRR – Componenta 10 – Fondul Local, în prima rundă de depuneri, pentru construirea a 24 de locuinţe noi destinate tinerilor vulnerabili din punct de vedere social. Proiectul, cu o valoare de 1,6 milioane de euro, fără TVA, a fost aprobat de Consiliul Local Piatra-Neamţ în iunie anul acesta.

Valoarea de 8.203.147,90 lei fără TVA reprezintă cheltuieli eligibile asigurate din Programul Național Redresare și Reziliență, la care se adaugă TVA, în valoare de 1.558.598,101 lei, cheltuieli asigurate din bugetul de stat. Sumele ce vor apărea ca şi cheltuieli neeligibile pe parcursul derulării proiectului vor fi acoperite din bugetul local.

Primăria Piatra Neamţ vrea să construiască 24 de locuinţe pentru tineri vulnerabili în Văleni, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎn fundamentarea proiectului se vorbeşte despre cele 37 de familii, beneficiare ale ajutorului social din rândul cărora ar urma să fie selectaţi tinerii ce vor avea acces la aceste locuinţe gratuit sau la un cost minimal ce va acoperi un procent de 40% din costurile de întreţinere. Beneficiarii vor fi tineri, cu vârsta cuprinsă între 18-35 ani, fără locuință sau care trăiesc în condiţii precare sau supraaglomerate, cu un venit pe membru de familie sub salariul mediu lunar pe economie. Un criteriu pentru prioritizare este ca tinerii să aibă unul sau mai mulți copii în îngrijire.

Vor fi construite patru clădiri, de tip parter, un etaj plus mezanin, în cartierul Văleni, pe strada Lunca Bistriţei. Clădirile vor trebui să îndeplinească criteriul de atingere a pragului minim de 20% consum primar de energie. Construcţia de locuinţe se va realiza în baza proiectului pus la dispoziţie de Ministerul Dezvoltării, suma maximă eligibilă acceptată este de 794 euro/mp de suprafaţă construită.

Termenul de finalizare a lucrărilor este de 12 luni din momentul predării amplasamentului de către primărie. Deocamdată se aşteaptă aprobarea cererii, urmează apoi licitaţia pentru atribuirea lucrărilor şi abia după aceea se va putea trece la execuţia propriu-zisă. Anul acesta, prin ANL – Programul de construcții de locuințe pentru tineri şi specialişti din sănătate şi educaţie, au fost finalizate 20 de locuinţe în blocul de pe strada Pompiliu Clement din Piatra-Neamţ, pentru tinerii specialişti în sănătate. (Angela Croitoru)

Articolul precedentTu cum îți menții silueta toamna aceasta? Top 3 trucuri pe care orice femeie ar trebui să le cunoască
Articolul următorPatru ucraineni, dintre care doi copii, duşi la Spitalul Roman, după un accident
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.