0:00

Primăria Piatra-Neamţ şi Apa Serv se calcă pe…conducte în hârtii, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiDacă până acum Primăria Piatra-Neamţ şi Compania Apa Serv îşi pasau una alteia obligaţia de a schimba conductele de apă din oraş, uzate şi producând mereu avarii, astăzi ne aflăm în situaţia în care ambele au investiţii şi unele se suprapun. Vorbim despre două proiecte diferite, unul pe Anghel Saligny, cofinanţat din bugetul local, celălalt aflat la stadiul de propunere pentru finanţare europeană, la Apa Serv. Ultimul aflat în mare întârziere, primul finanțat pe repede-nainte, ca să nu pună în pericol investiția numită coridor de mobilitate.

Mai exact, Primăria Piatra-Neamţ are proiectul „Realizarea de reţele noi de alimentare cu apă şi canalizare pentru strada Petru Movilă, Bulevardul Decebal, Piaţa Mihail Kogălniceanu, Bulevardul Traian” pe Programul Saligny, iar compania de apă vrea finanţare europeană pentru „Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţul Neamţ în perioada 2014-2020”. În amândouă proiectele, se cer bani pentru studii de fezabilitate şi lucrări de înlocuire a unor conducte de apă şi canalizare. Suprapunerile apar pe tronsonul 1 strada Petru Movilă până la intersecţia cu Eroilor/Bulevardul Decebal, cu o lungime de 340 de m, tronsonul 3 Bulevardul Traian până pe Fermelor, cu o lungime de 1.417 m şi o porţiune de 156 de m de canalizare, din Bulevardul Traian sensul giratoriu până la intersecţia cu Fermelor.

Primăria Piatra-Neamţ şi Apa Serv se calcă pe…conducte în hârtii, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Chiar dacă Primăria şi compania judeţeană de apă s-au înţeles cum și cine să schimbe conductele pe coridoarele de mobilitate, la nivel birocratic trebuie să rezolve suprapunerile rezultate. Așa că Primăria anunță compania că are bani de investiție, iar aceasta anunță ca va modifica proiectul inițial. Un proiect de HCL ar trebui votat astăzi, 11 octombrie, în şedinţa extraordinară în acest sens. În acelaşi proiect, consilierul local Adrian Jucan este desemnat să reprezinte municipalitatea în Adunarea Generală a ADI Aqua Neamţ si să voteze „pentru” proiectul prin care Apa Serv încearcă să obţină finanţarea europeană.

proiect nr.2 conducte apa proiect regional

Angela Croitoru

Articolul precedentComunicat de presă: Opoziția nu vrea piciorul telegondolei
Articolul următorFOTO – Ăsta noroc! Au căzut cu maşina în pârâu, dar nu au păţit nimic
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.