0:00

Primăria Piatra Neamţ anunţă că va începe distribuirea produselor de igienă de luni, 27 ianuarie. Acţiunea se derulează în cadrul Programului Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate 2019/2021, prin intermediul Direcției de Asistență Socială.

Primăria Piatra Neamţ începe distribuirea produselor de igienă, ZCH NEWS - sursa ta de informații„Produsele se vor distribui la depozitul local aflat în Cartierul Speranța,  str. Izvoare nr. 151K,  începând cu 27 ianuarie 2020, de luni până joi între orele 9.00-14.00, iar vineri între orele 9.00-13.00”, se menţionează într-un comunicat de presă al municipalităţii pietrene. Categoriile de persoane care beneficiază de acest sprijin sunt:

  • persoanele cărora le este stabilit, prin dispoziție scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat (ajutor social), acordat în baza Legii nr.416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare. Primesc pachete cu produse de igienă doar titularii dispozițiilor de primar prin care se acordă acest drept, aflați în plată;
  • familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei, acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocația pentru susținerea familiei, republicată, cu modificările și completările ulterioare. Titularii dispozițiilor de primar prin care se acordă acest drept ridică pachetele pentru toți membrii familiei, in baza actelor de identitate ale tuturor membrilor de familie.
  • persoane aflate temporar în situații critice de viață, respectiv victime ale calamităților, persoane dependente și în alte situații asemănătoare stabilite prin anchetele sociale și care se află în situații deosebite de vulnerabilitate.

„Persoanele care aparțin acestor categorii  și care la data distribuirii produselor de igienă se află în perioada de satisfacere a stagiului militar, execută pedepse privative de libertate, au domiciliul sau reședința în străinătate, beneficiază de îngrijire în servicii sociale în regim rezidențial, publice sau private, nu au dreptul de a primi produse distribuite în cadrul POAD”, mai precizează sursa citată.

Un pachet conține: 5 periuțe de dinți, pasta de dinți (300 ml), săpun lichid (500 ml), șampon pentru copii (800 ml), șampon pentru adulți (500 ml), detergent pentru rufe (2,7 kg). Ridicarea produselor se face în baza prezentării actului de identitate valabil, verificării identității persoanei pe listă și a semnării de primire. (ZCH NEWS)

Articolul precedentVIDEO: Incendiu de amploare la Dumbrava Roșie „ajutat” de vânt
Articolul următorFrig și vânt de peste 80 km/h
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.