Două unități de învățământ vor primi primii bani de reparații din anul 2022 de la bugetul local al municipiului Piatra-Neamț. Este vorba de Școala Gimnazială nr. 2 și de Liceul Teologic Ortodox „Sfinții Împărați Constantin și Elena”.

Primăria Piatra-Neamț: Bani pentru reparații la Școala 2 și la Liceul Teologic, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiUrgența la Școala Gimnazială nr. 2 este refacerea copertinei de la intrarea profesorilor în corpul principal (foto, corpul din dreapta). Conform devizului, suma necesară este de 63.800 lei cu tot cu TVA, din care pentru lucrările efective  – ce includ demolare și refacere – sunt necesari 61.420 lei. Valoarea acestei lucrări trebuie să treacă de votul consilierilor locali, care au fost convocați la ședința ordinară din 28 februarie.

În schimb, la grădinița Liceului Teologic Ortodox, situată lângă Școala Gimnazială nr. 1, se dorește schimbarea acoperișului, care este degradat și infiltrațiile au afectat planșeul de deasupra parterului. Pentru decopertarea tablei zincate și înlocuirea cu tablă tip țiglă, soluția propusă de proiectant, suma necesară este de 174.515,49 lei cu tot cu TVA, din care 158.688,49 lei efectiv pentru lucrări. Prin aceste reparații capitale la acoperișul clădirii construite undeva pe la 1921, primăria dorește să refacă învelitoarea la forma și dimensiunile actuale.

Rămâne de văzut ce amendamente vor aduce consilierii locali, dacă vor aduce, la acest proiect de hotărâre pentru cele două școli.

C.I.

Articolul precedentPiatra Neamț. Incendiu la o garsonieră pe strada Nicolae Iorga
Articolul următorConsiliul Local Piatra Neamț votează tarifele pentru parcări