0:00

Primăria Piatra Neamț amână depunerea cererilor pentru decontarea cheltuielilor cu refugiații, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPeste 650.000 de refugiați ucraineni au ajuns în România de la începutul războiului din țara vecină, cei mai mulți îndreptându-se spre vestul Europei. Societatea civilă și chiar o parte a mediului de afaceri au venit în sprijinul refugiaților. Administrația publică a fost, de asemenea, nevoită să țină pasul și, pe lângă ajutorul direct oferit refugiaților, să sprijine și efortul societății civile.

Birocrația însă se adaptează mai greu. Ca urmare a modificării legislaţiei privitoare la cheltuielile generate de cazarea refugiaţilor din Ucraina, prin HG 494/2022, în sensul decontării a 50 de lei/zi şi pentru cazare (până acum se acordau doar 20 de lei/zi pentru hrană), Direcţia de Asistenţă Socială (DAS) a sistat primirea cererilor până pe data de 2 mai, după sărbătorile pascale.

Conținutul dosarelor care vor putea fi depuse începând cu 2 mai poate fi consultat aici.

Dosarele se depun în primele 3 zile lucrătoare ale lunii în curs pentru luna precedentă, cele depuse după acest termen vor fi soluționate în luna următoare.

ZCH

Articolul precedentMara Calista, deputat PNL: „Hotărârea pentru aprobarea Strategiei naționale privind incluziunea socială și reducerea sărăciei pentru perioada 2022 – 2027 a fost publicată astăzi în Monitorul Oficial”
Articolul următorProcurorii cer prelungirea arestului pentru suspectul unei duble crime din Târgu Neamţ
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.