pietricica turism

Pe lângă drumuri și schimburi de valori, progresul unei urbe nu se poate fără comunicare, că degeaba ai asfalte și comerțuri dacă nu se pupă biznisurile la minută. Așa că premăria de la noi care se ocupă de un astfel de progres, o dublat bugetu pentru telefoane față de cel de anu trecut și pe bună dreptate, că este multă șefime, mult popor truditor la berouri, multe soțietăți aprige în acte, fleșcăite la văzu lumii, bașca rudenii și membri care funcționează după prințipul, unde merge mia, merge și sutaru. Imaginați-vă că la un așa buget, de vreun milliard și tri sute, orice operator de profil deja o pus șampania la rece, își freacă mâinile și-ar face pe dracu-n patru să ia contractu. Om vedea cine e fericitu.

 În gâlceava dintre cejeu și asociația juniorilor din cadru clubului de fotbal, e vorba să se treacă la o nouă etapă, respectiv azi pe la amiază se vor vedea șăfii din eșalonul doi al combatanților, însă nu credem că în afară de apă minerală și cafea plus ceai o să se consume altceva acolo. Asta după ce precedenta întâlnire cauzată de refuzu plăților cerute de asociație, s-o terminat cum o început, adică pe contre, dom președinte de la cejeu nu dă banu, iar șăfu de la fotbal tot îi cere de parcă i-ar fi dat cu împrumut. Una peste alta, noi credem că degrabă nu o să vadă sportivi vreun leu de la cejeu, pentru că cei ce dau banu o văzut că se umblă cu cioara vopsită, deci canci mălai.

 Un distins nene din politica de la noi s-o gândit că ar fi potrivit cu vremurile, să-și scrie memoriile pe persoană fizică, ba mai mult să le lanseze într-o carte prin librării. Aparent nu-i mare chestie, numai că dacă autorul își amintește și din jurul său o seamă de fapte, care e vorba să apară pă hârtie. Treaba asta nu-i deloc cușheră pentru o seamă de eroi celebri ai vremilor evocate, așa că se anunță oarece trepidății și sudori reci, pe motiv de fapte, acte, fenomene consummate, dar cu consecințele palmate atunci și tipărite acuma. Ca și lectură, noi zicem că e bine scrisă, deci merită.