pietricica turism

Noul președinte al HCM Roman, viceprimarul Lucian Micu, a făcut modificări importante în cadrul clubului, nu doar pe partea sportivă, ci și pe cea economică, tăind total beneficiile pe care unii funcționari le luau lunar pentru ajutorul oferit echipei de handbal.

“Din Consiliul de Administrație fac parte eu, ca președinte al clubului, vicepreședinte Costel Munteanu, Doboș Năzărel (n.r. – patron al mai multor magazine și club-restaurant), Viorel Tudose (n.r. – reprezentant Getica 95, sponsor al echipei) și Ionel Ciocan (n.r. – reprezentant Rossal Roman, sponsor al echipei. Membrii Consiliului nu sunt remunerați. Salarii primesc doar membrii conducerii tehnice și sportivele, doar atât”, a declarat viceprimarul Lucian Micu, președintele Clubului HCM Roman.

În anul anterior, pe statul de plată al clubului de handbal se mai afla și secretarul municipiului – Gheorghe Carnariu, care, în calitate de organizator de competiții, încasase, pe 2013, 20.000 de lei. Alți 12.000 de lei au fost încasați din bugetul clubului de Mihai Plaii, directorul financiar-contabil al Primăriei Roman pentru “consultațiile economice” oferite echipei.

Reamintim faptul că cea mai mare parte din bugetul echipei este asigurată din bani de la bugetul local al Romanului – anual cheltuindu-se 24 miliarde de lei vechi, plus încă două miliarde ajutor din partea CJ Neamţ, sume importante venind bineînțeles și din partea sponsorilor. Bugetul echipei ar putea crește anul viitor dacă fetele vor face performanță și vor avansa în competițiile noi în care s-au calificat, Supercupa României și Cupele Europene, unde cheltuielile vor depinde din ce țări vor fi adversarele, tragerea la sorți pentru Cupe fiind programată pe 22 iulie. (C. MATEI)