0:00

Poliţist-sindicalist, cercetat penal, ZCH NEWS - sursa ta de informații

* liderul SNAP Neamţ, Ioan Cănărău a trimis unor televiziuni nişte filmări – probe într-un dosar de ultraj

Ioan Cănărău, cel mai bun vocalist din curtea IPJ Neamţ, cu aplecări reale spre instrumentele de protest din clasa furcilor, lanţurilor şi a lingurilor de lemn, are un dosar penal pe numele său, pentru un scandal pe care l-a provocat singur. Povestea e din luna aprilie a acestui an, când liderul Sindicatului Agenţilor de Poliţie Neamţ se afla de serviciu la umilul său loc de muncă de la Poliţia Roman. Doi indivizi care băuseră peste măsură, au făcut scandal, au fost luaţi de pe stradă şi duşi la sediul poliţiei locale, unde au continuat „distracţia”. Poliţiştii locali au chemat în sprijin un echipaj de la poliţia naţională, din care făcea parte distinsul şi inegalabilul agent Cănărău, care la rândul lui a… cerut sprijin. În final, era o scenă de tot ridicolul: 7 poliţişti care stăteau în faţa a doi turmentaţi şi erau „gratulaţi” cu apelativul „zdreanţă”. Şi cum competenţa şi ridicolul merg mână în mână pe drumul carierei, Ioan Cănărău a filmat întreaga scenă, cu telefonul său mobil. Evident, a fost sesizat un procuror care a făcut dosar penal pentru ultraj, pe baza declaraţiilor poliţiştilor locali şi a procesului verbal, încheiat cu mari cazne, de partea „intelectuală” a poliţiştilor naţionali.

Ioan Cănărău a depus la dosar exact 7 foldere prin care urma să dovedească numărul înjurăturilor încasate pe cap de „slujitor al cetăţeanului”. N-a aşteptat să zică procurorul nicio silabă despre cauză – procurorul având atribuţii directe şi exclusive în cauzele de ultraj, şi a trimis filmuleţele pe la nişte televiziuni, pentru a protesta că nu s-a înregistrat din start dosar de ultraj şi pentru poliţiştii naţionali.  Între timp procurorul – suveran în anchetă – a decis să extindă cercetările şi în sensul includerii poliţiştilor naţionali în categoria părţilor vătămate, dar asta n-a mai contat. Trebuia găsit un vinovat şi, conform teoriei cu ideile puţine dar fixe, acesta nu putea fi decât Dragoş Bălău, şeful Poliţiei Roman, „tocat”, ieri, într-un comunicat SNAP.

Ca răspuns la noua agresiune la care a fost supus, comisarul şef Dragoş Bălău ne-a declarat că se va adresa direct instanţei. La rândul său, comisarul şef Paul Tablan a precizat  că agentul Cănărău este cercetat de ofiţerii de la Biroul de control intern, pentru că nu avea voie să distribuie filmuleţele atât timp cât dosarul nu este finalizat, acest lucru fiind interzis expres de Noul Cod Penal.

„Mai mult, este pentru a nu ştiu câta oară când dl. Cănărău vorbeşte despre colegi şi se ascunde după paravanul luptei sindicale, când de fapt este vorba despre el”, a precizat Paul Tablan. „El n-a spus nicio clipă că era în acea echipă de intervenţie şi în loc să potolească doi scandalagii a mai chemat un echipaj şi apoi s-a apucat de filmat. Aşteptăm să vedem cum va aprecia procurorul aceste fapte pentru că tot procurorul va decide în acest dosar, aşa cum decide şi în dosarele de ultraj – poate înţelege şi dl. Cănărău a cui este competenţa”. (C. MIRCEA)

Articolul precedentPrimăria e pusă pe economii la HCM Roman
Articolul următorValeriu Andrița, incompatibil via ANI

1 COMENTARIU

  1. incriminarea faptelor prevazute in art 277 din noul cod penal are drept scop impiedecarea scurgerilor de informatii, dar nu orice fel de informatii privitoare la urmarirea penala ci doar a acelora care pot impiedeca sau ingreuna administrarea unei probe ( flagrant, numele unui ofiter sub acoperire, etc ) !
    s a urmarit ca reglementarea sa nu permita ascunderea sub motivarea protejarii intereselor justitiei a unor manifestari contrare acestor interese, comise de autoritati, considerent pentru care a fost prevazuta o cauza justificativa potrivit careia divulgarea ori dezvaluirea de acte sau activitati ilegale comise de autoritati intr-o cauza penala nu intra in sfera ilicitului penal !

Comentariile sunt închise.