Primăriţa de Gârcina trimisă în judecată de DNA, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPrimarul comunei Gârcina, Aurora Lazăr Bălan a fost trimisă în judecată, astăzi, 21 octombrie, de procurorii DNA de la Bacău, conform unui comunicat de presă al instituţiei. Ea este acuzată de două infracţiuni de abuz în serviciu.

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Bacău au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatei BĂLAN LAZĂR AURORA, primar al comunei Gârcina, jud. Neamț, în sarcina căreia s-a reținut săvârșirea a două infracțiuni de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit. În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În zilele de 19 mai și 24 iulie 2008, inculpata Bălan Lazăr Aurora, în calitate de primar al comunei Gârcina, jud. Neamț, și-a îndeplinit în mod defectuos atribuțiile de serviciu prin aceea că, deși cunoștea că primăria Gîrcina, jud. Neamț nu este proprietar, a vândut, în calitate de reprezentant al acesteia, două terenuri în suprafața de 10.000 mp, respectiv 2.200 mp, ce aparținea de drept moștenitorilor proprietarilor, către alte persoane. Pentru a crea aparența de legalitate a acestor tranzacții, Bălan Lazăr Aurora a inițiat adoptarea a trei hotărâri de consiliu local, prin care aceste terenuri au fost atestate ca făcând parte din domeniul privat al comunei și care au stat la baza intabulării lor în Cartea Funciară. Prin hotărârile respective, s-a aprobat și vânzarea celor două terenuri.

Primăriţa de Gârcina trimisă în judecată de DNA, ZCH NEWS - sursa ta de informații
Primăria Gârcina

Faptele inculpatei Bălan Lazăr Aurora au avut drept consecință prejudicierea moștenitorilor respectivi și primirea unor foloase necuvenite pentru Primăria Gîrcina în valoare de 305.000 lei, respectiv 30.000 de lei, reprezentând prețurile încasate pentru cele două terenuri.
În cauză, părțile vătămate s-au constituit părți civile cu sumele de 400.000 de euro, respectiv 88.000 de euro, reprezentând contravaloarea terenurilor respective.
În cauză, procurorii au dispus instituirea măsurii asigurătorii a popririi, dispunându-se ca o treime din venitul lunar net al inculpatei, până la concurența sumei de 1.483.880 lei, să fie consemnată de Primăria Gîrcina pe numele inculpatei și la dispoziția Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Bacău”, se precizează în comunicatul citat.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Neamț, cu propunerea de a se menține măsura asiguratorie dispusă în cauză. (ZCH NEWS)

Articolul precedentACTUALIZARE Pescar scos din canalul Reconstrucţia, de la 4 metri adâncime!
Articolul următorROMAN: Tenis de masă la Colegiul Tehnic „Miron Costin”
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.