Gavril Lupu, primarul de Hangu, a avut parte de un incident, în după-amiaza de 14 iulie, când, cu vreo oră înainte de terminarea programului, uşa biroului său s-a deschis violent, iar în încăpere a intrat un „revoluţionar” care i-a trântit o coroană funerară în cap.

Nu m-a lovit, dar m-a împins, a scuipat şi m-a ameninţat că o să mă prindă el”, ne-a declarat edilul. „Senzaţia mea este că e pus de cineva de la Piatra-Neamţ, de fapt cam ştiu cine ar fi, dar nu vreau să fac acum scandal prin presă. Bărbatul ăsta nici nu stă în comuna Hangu, are domiciliul pe Roznov, e venit de vreo două săptămâni din străinătate şi locuieşte la părinţi. Este nemulţumit de toţi şi de toate, are ceva cu instituţiile, se bagă prin toate clădirile şi vrea să facă el ordine. Nu munceşte, dar are nişte maşini de mă sperie; a făcut un accident anul trecut la Borca, în urma căruia un copil a rămas în scaun cu rotile, dar totuşi conduce, iar dacă tamponează o maşină azi, peste câteva zile apare cu alta şi mai şi. Oamenii nu vor să aibă de-a face cu el, mai ales că are un comportament agresiv, dar sunt nemulţumiţi şi îl consideră un pericol public pe bună dreptate. Eu nu mă bag în treaba poliţiei, nu ştiu ce măsuri se vor lua împotriva lui, dar poate ar fi timpul să vadă cineva de unde are sute de mii de euro în condiţiile în care nu munceşte şi are interdicţie de a intra în Austria, în Irlanda şi în ţările nordice”.

Referitor strict la incidentul din primărie, până la urmă au fost chemaţi poliţiştii, care l-au audiat pe primar şi apoi au sesizat Parchetul Bicaz. „Decizia urmează s-o ia procurorul”, a declarat comisarul şef PaulTablan, şeful Poliţiei Neamţ. „Dacă se va înregistra dosar de ultraj, infracţiunea este strict de competenţa parchetului, dacă nu, atunci vom lua noi măsuri pentru tulburarea liniştii şi ordinii într-o instituţie publică”.

De când a venit la părinţii săi, la Hangu, Marius George Zănoagă (37 de ani) este plin de activitate. Contul său de facebook este plin de filmuleţe şi mesaje anti-Lupu, într-o manieră care duce cu gândul la pregătirea unei campanii electorale şi la „susţinere” din partea cuiva care deja este înregimentat politic. De altfel, Zănoagă a pus pe cineva să-l filmeze şi să-l fotografieze cu puţin timp înainte de a intra în primărie, cu coroana în mână şi cu tricolorul înfăşurat după umeri.

(ZCH)

 

 

Articolul precedentMândri că sunt tineri PSD-iști
Articolul următorTRAGEDIE: Un bătrân a ars cu tot cu casă
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.