reclama autocenter

tsd 01La exact șapte zile de când s-au ales în fruntea organizației de tineret a PSD Neamț, juniorii s-au dezmeticit și au scos, oficial, capul din găoace, în ceea ce au denumit ”prima conferință de presă a TSD Neamț sub noua conducere”. Prin vocea reprezentanților statutar aleși – Alexandru Rotaru (președinte), Octavian Tărăntuș (cunoscut și Bărbuleț, președinte executiv) și minunea blondă a TSD Neamț, Luiza Niculei (secretar) – s-a limpezit, dacă mai era nevoie, ce-și doresc tinerii social-democrați: funcții. În toate cele 83 de UAT-uri din județ.

În rest, pe parcursul a vreo 40 de minute, cu tot cu discuțiile libere, trio-ul TSD a lăsat să se vadă câte ceva din ce mai înseamnă o ucenicie politică în ziua de azi și mai ales la un partid aflat la putere.

S-a reținut în dreptul președintelui Alexandru Rotaru o sinceritate a răspunsurilor, din aceea datorată absențelor de pe la școlile de vară ale tineretului, sinceritate împinsă pe alocuri până la naivitate și de care nu ne îndoim că, odată adusă la cunoștința seniorilor, va fi remediată prin metode specifice. Exemple: ”Vom avea șansa de a avea un loc eligibil pe listele consilierilor locali în fiecare localitate din județ (…) asta înseamnă că vom avea cel puțin 83 de consilieri locali anul viitor”, ”Vom desemna candidat nu neapărat președintele organizației, ci vom face o analiză și cel mai implicat și cel care poate aduce plus valoare va fi promovat”, ”Am pornit cu entuziasm la drum. Sperăm să convingem seniorii PSD și electoratul că suntem o generație pe mâinile căreia se poate lăsa țara”, ”Echipă nouă și puternică”, secretul rezultatelor în munca politică ”nu este facebook-ul și nici televiziunile (la cine o fi bătut șaua? – n.red.), ci mersul din casă în casă, vorbit cu oamenii și transmis mesajul pe linie de partid”.

O dovadă că n-a lipsit chiar de la toate lecțiile școlii de vară tot a dat președintele de-o săptămână al tineretului pesedist, plesnind ușor în ograda adversarilor de la PNL. Mai întâi a spus cu hotărâre că ”TSD Neamț azi e mai puternic decât PNL Neamț, pentru că noi avem organizații în toate localitățile din județ. PNL nu are organizații în toate localitățile din Neamț”, după care a pomenit că, la prezidențialele de anul trecut, responsabil de colegiul 6 fiind, a scos mai multe voturi pentru ai săi decât deputatul Dorinel Ursărescu pentru ai lui.

Pentru cei care îi cunosc și distinsul tată, fostul vicepreședinte de CJ Romică Rotaru (mandatul 2004-2008), se cuvine pomenit că așchia nu sare departe de trunchi și Alexandru Rotaru a învățat că trebuie să-și țină prietenii aproape, iar dușmanii și mai aproape: a anunțat că își va invita fostul contracandidat, Florin Spătaru, să se alăture echipei, fiindcă ”e cel mai bun pe colegiul 3 la munca de jos; pentru că noi, tinerii, să recunoaștem, facem munca de jos”.

Câteva lecții suplimentare de discurs politic sau poate de training într-ale emoțiilor ar trebui oferite minunii blonde a TSD-ului varianta iulie 2015, fiindcă un mesaj recitat atât de repede și parcă inspirat de Andy Szekely nu s-a mai văzut la sediul din Republicii de pe vremea când era consilier local Tamara Nica (tot 2004-2008). Dar, de promis, promite, că doar nu degeaba d-ra Luiza Niculei este deja consilier parlamentar. ”Mulțumesc colegilor pentru încredere și vot. Vreau să îi aducem aproape pe toți tinerii din județul Neamț”, este, aproximativ, speech-ul tinerei domnițe social-democrate.

De departe s-a văzut avantajul experienței politice, chiar dacă e luată și de la adversarii de dreapta. Octavian Bărbuleț-Tărăntuș a făcut o demonstrație de oratorie politică și de prezență constantă la cursurile de dezvoltare personală, mai ales pe linie politică. Cu mulțumiri colegilor pentru vot, cu ”E necesar să repornim motoarele”, cu ”Să formăm o clasă veritabilă de tineri ce-și doresc să reprezinte comunitatea”, cu ”TSD e organizația care se va implica cu adevărat în comunitate”, dl. Tărăntuș a părut în elementul său, atât pe noua funcție, cât și în fața camerelor.

Și astfel s-a încheiat prima conferință de presă a TSD Neamț în noua formulă de conducere. Pentru ce va să vină, nu putem decât să ne exprimăm speranța, la fel de sinceră pe cât a fost mesajul lor, că data viitoare vor reacționa mai prompt în a-și anunța intențiile, fiindcă practica a demonstrat că într-o săptămână se pot întâmpla multe. Și nu toate motivante… (Dana OSTAHIE)

Articolul precedentDefinitivat 2015: Rezultatele din Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava, Vaslui
Articolul următorPrimar agresat în Neamţ!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.