0:00

Prima zi de vaccinare anti Covid în Neamț: 140 cadre medicale au primit prima doză, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiLa finalul zilei de 4 ianuarie, ziua debutului primei etape de vaccinare anti Covid, 140 de cadre medicale din județul Neamț au primit prima doză. Până ieri, erau înscrise 360 de persoane din sistemul sanitar public și privat, programate pentru această săptămână.

Vaccinarea a început pe rând, după ce Direcția de Sănătate Publică Neamț a distribuit dozele la toate cele trei centre de la spitalele din Piatra-Neamț, Roman și Târgu Neamț. Din datele furnizate astăzi, 5 ianuarie, de coordonatorii centrelor, la Spitalul Județean de Urgență au fost vaccinate 85 de persoane, la Spitalul Municipal Roman 35 și la Spitalul Orășenesc Târgu Neamț 20. S-a înregistrat o singură reacție adversă, la o asistentă medicală vaccinată la spitalul județean, care a resimțit fierbințeli și furnicături în mâini, situație gestionată de personalul centrului.

Județul Neamț a primit de la Centrul Regional Iași un prim lot cu 975 de doze de vaccin, care trebuie utilizate în cele cinci zile ale acestei săptămâni. Înscrierile pentru vaccinare continuă, în această perioadă, după cum a precizat Radu Firăstrău, șeful DSP Neamț.

În acest moment, pentru prima etapă sunt funcționale 7 puncte de vaccinare în cele trei centre, cu posibilitatea deschiderii a încă două puncte la Piatra-Neamț, unde este arondat cel mai mare număr de cadre medicale.

C.I.

Articolul precedentTermenul de alegere a unui furnizor de energie electrică a fost prelungit până la final de martie
Articolul următorNeamț: Încă 72 de persoane pozitive la coronavirus. Date la zi pe fiecare localitate