Astăzi, 5 ianuarie, alte 72 de persoane din județul Neamț au avut teste pozitive la coronavirus. S-a ajuns la un total de 11.212 persoane confirmate infectate în județ, dintre care 325 au decedat și 8.012 au fost declarate vindecate.

Dintre aceste ultime cazuri anunțate, cele mai multe (25) sunt din Piatra-Neamț și din Roman (17), urmate de Târgu Neamț (6), Tămășeni (3), Tarcău și Zănești (câte 2) și alte 14 persoane din tot atâtea localități. Au fost raportate și 3 persoane pozitive care provin din alte județe.

Rata de infectare în Neamț a crescut la 1,03 la mie, așa cum a fost raportată astăzi de Direcția de Sănătate Publică Neamț. Sunt 7 localități care au o incidență mai mare a cazurilor, potrivit datelor transmise de Prefectura Neamț:

5ian rata prefectura neamt

În Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț erau internați 45 de pacienți pentru care încă nu veniseră rezultatele testelor și 154 de pacienți pozitivi. Dintre bolnavii confirmați infectați, 9 erau internați în ATI, iar șase dintre aceștia erau conectați la ventilatoarele mecanice. De ieri și până astăzi au decedat doi pacienți, cu vârste de 72 și respectiv 82 de ani, ambii având și alte boli.

Situația cazurilor, a deceselor și a persoanelor vindecate din fiecare localitate din județ, transmisă astăzi de Prefectura Neamț, este următoarea:

5ian cazuri localitati neamt

La nivel național, Grupul de Comunicare Strategică a raportat astăzi 4.729 de cazuri noi, din 31.022 de teste lucrate de ieri și până astăzi. În spitalele din țară sunt internați 9.028 de pacienți pozitivi, dintre care 1.086 în ATI. S-au înregistrat 121 de decese la pacienți internați în spitalele din țară, dintre care doar cinci nu mai aveau și alte boli. Mai multe informații oficiale AICI .

C.I.

Articolul precedentPrima zi de vaccinare anti Covid în Neamț: 140 cadre medicale au primit prima doză
Articolul următorIncendiu la un bloc din municipiul Piatra-Neamț