Florin Roman, care a ocupat funcția de Ministru al Cercetării, Inovării și Digitalizării în guvernul Ciucă și-a înaintat demisia. Această decizie vine după o anchetă desfășurată de ziarul Libertatea unde se arată că Roman ar fi plagiat o lucrare științifică și a trecut în CV că are licența în economie de la Universitatea Babeș-Bolyai Cluj (mai multe amănunte puteți citi aici). Decizia ministrului vine după ce Digi24 anunța, pe surse, că premierul Nicolae Ciucă i-a cerut lui Florin Roman să clarifice controversele care au apărut în spațiul public.

Florin Roman și-a anunțat demisia pe Facebook, spunând că pleacă cu fruntea sus și acuzându-l pe liderul USR-PLUS, Dacian Cioloș, că ar fi instrumentat atacul împotriva sa: „Am înaintat azi demisia din funcția de ministru, mulțumind premierului și echipei guvernamentale. Când albul devine negru, când orice vorba îți este răstălmăcită, când îți asumi erori materiale, dar se ajunge la linșaj din prima zi de mandat, este prea mult. Nu vreau ca acest scandal sa afecteze activitatea Executivului.

Cu cel care a coordonat tema și atacul, dl Dacian Cioloș ne vedem in instanța. Mi-a lipit eticheta de plagiator fără ca o instanța sau comisie sa dea un verdict.

În rest, celor care au pus ochii pe cele 2 miliarde de euro pentru “conectarea” in regim de monopol la digitalizare, va spun un singur lucru: Ați învins! Nu ați reușit sa ma acuzați de fapte penale, dar ați dus la demisia unui ministru pe neglijente din CV.

Plec din funcția de ministru cu fruntea sus! Așa sa îmi ajute Dumnezeu!”.

ZCH

Articolul precedentI-a furat pensia unui bătrân, după ce l-a lovit cu pumnul în faţă
Articolul următorMara Calista, deputat PNL: „Guvernul Ciucă a aprobat pachetul de măsuri sociale în beneficiul copiilor, pensionarilor și persoanelor cu dizabilități”
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.