prietenii pompierilor 2014 02Etapa județeană a concursului ”Prietenii pompierilor” – ediția 2016 – se va desfășura joi, 19 mai, cu începere de la ora 9:00, la Stadionul ”Ceahlăul” din Piatra-Neamț.

După etapa locală a concursului cercurilor tehnico-aplicative de elevi ”Prietenii Pompierilor” s-au calificat, potrivit inspectorului școlar Romeo Roman, echipajele următoarelor școli: Școala Gimnazială ”Calistrat Hogaș” Roman; Școala Gimnazială Bicazu Ardelean; Școala Gimnazială Bicaz-Chei; Școala Gimnazială Bozieni; Școala Gimnazială ”Grigore Ungureanu” Ceahlău; Școala Gimnazială ”Ieremia Irimescu” Brusturi; Școala Gimnazială ”Gheorghe Pătrașcu” Buruienești (Doljești); Școala Gimnazială Gherăiești; Școala Gimnazială ”Prof. Gheorghe Dumitreasa”; Școala Gimnazială Grumăzești; Școala Gimnazială Hangu, Școala Gimnazială Pângărați; Școala Gimnazială Pâncești; Școala Gimnazială Podoleni; Școala Gimnazială Răucești (Liceul Tehnologic Oglinzi); Școala Gimnazială Războieni; Școala Gimnazială ”Ioan Gergevescu” Săvinești; Școala Gimnazială ”Dr. Emanuiel Rigler” Ștefan cel Mare.

„Vor participa ca invitați elevii și profesorii de la Centrele Școlare de Educație Incluzivă din Piatra-Neamț, Roman, Târgu-Neamț și Ștefan cel Mare. La etapa națională  se vor califica echipajele care se vor situa, după etapa județeană, pe primele 3 locuri, numai dacă cei de la Inspectoratul General pentru Situații de Urgență Bucuresti vor constata că s-au obținut timpii optimi pentru participarea la etapa finală”, a precizat prof. Roman.

Concursurile sunt organizate, la nivelul judeţului Neamţ, de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” şi Inspectoratul Şcolar Judeţean şi au ca obiective dezvoltarea capacităţilor de înţelegere şi de apreciere a pericolelor generate de situaţiile de urgenţă pentru viaţă, bunuri şi mediu, precum şi dezvoltarea în rândul elevilor a unor trăsături, cum sunt: iniţiativa, spiritul de echipă, curajul, disciplina şi spiritul de fair-play.

Elevii care au ajuns la etapa județeană se vor întrece în cadrul a două probe: cea de îndemânare „Pista cu obstacole” şi „Ştafeta de 400 de metri cu obstacole. Etapa naţională se desfăşoară, din doi în doi ani începând cu anul 2006, pe timpul vacanţei de vară a elevilor, de regulă în luna iulie, într-o tabără organizată de Ministerul Educaţiei. (M.T.)

Articolul precedentSe anunţă salarii mai mari în instituţiile bugetare!
Articolul următorUn pic mai bine la… penitenciar!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.