0:00

A patra seară a festivalului „Vacanțe Muzicale” a început în forță cu o sală plină și un public îndrăgostit de muzica clasică la concertul cameral susținut de artistul Emmy Dumitru în sala mare a Consiliului Județean Neamț. A continuat cu o prezență regală specială la spectacolul de jazz românesc și a fost întrerupt de furtuna amenințătoare ce a cuprins orașul gazdă Piatra-Neamț. Principele Nicolae al României și Principesa Alina-Maria, au fost invitații de onoare ai serii, în calitate de președinte onorific al MIFNE România și de iubitori ai muzicii de calitate.Prezență regală la „Vacanțe Muzicale”. Spectacolul de jazz românesc oprit din cauza furtunii, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Concertul -portret de artist nemțean – Emmy Constantin Dumitru, recunoscut pentru pionieratul în interpretarea unor piese clasice de valoare transcrise pentru acordeon a fost foarte bine primit de publicul pietrean. Absolvent al Liceului de Artă „Victor Brauner” și al Academiei Regale de Muzică din Londra, Emmy provine dintr-o familie de artiști acordeoniști și violoniști autodidacți. A studiat muzica încă de la vârsta de 5 ani, a început cu pianul, dar în clasa a V-a a început să studieze acordeonul în paralel cu pianul. A avut privilegiul și bucuria de a studia și a colabora cu nume mari ale muzicii clasice precum Ksenija Sidorova, Mario Stefano Pietrodarchi, Renzo Ruggieri, Romano Viazzani, Franko Bozac și Alfred Melichar.Prezență regală la „Vacanțe Muzicale”. Spectacolul de jazz românesc oprit din cauza furtunii, ZCH NEWS - sursa ta de informații Concertul cameral de aseară, 10 iulie, a fost moderat de directorul artistic al festivalului conf. univ. dr. Mihaela Spiridon, într-un dialog cu artistul. Alături de Emmy, în concert, au fost și Bianca-Adelina Podosu – vioara I, Cosmin Sipoș -vioara a II-a, Ioana Mardare -violă, George Bosnea -violoncel și Marco-Gabriel Bălău – contrabas, toți absolvenți de la Brauner. Publicul a avut încântarea de a audia, în premieră națională, Aliaksandr Yasinski -“MIP-Mir-Peace”, dar și piese cu greutate din repertoriul muzicii clasice internaționale scrise de Ceaikovski, Sergey Voytenko, Franck Angelis, Eric Satie, Bela Bartok.

Înaintea spectacolului de jazz susținut de Sorin Zlat Quintet a avut loc o prezentare video a Asociației MIFNE România din Piatra-Neamț, care a înființat cel de-al doilea centru din țară pentru diagnosticarea precoce a autismului timpuriu, înainte de împlinirea vârstei de doi ani.

Principele Nicolae al României a vorbit despre bucuria de a fi prezent la Piatra-Neamț și despre admirația pe care le are pentru Sânziana Burcea și activitatea ei, apreciind calitatea festivalului Vacanțe Muzicale. Principesa Alina-Maria și Sânziana Burcea au vorbit despre MIFNE România și problemele pe care le întâmpină părinții copiilor cu autism, iar Carmen Nastasă -organizatorul festivalului- despre bucuria de a avea invitați pe altețele lor regale și despre emoțiile legate de festival.

La cea de-a treia piesă a concertului de jazz românesc al Quintetului Sorin Zlat, Carmen Nastasă a decis oprirea evenimentului, pentru siguranța spectatorilor și a altețelor regale.
Vântul puternic amenința să smulgă ecranul din stânga scenei și să-l arunce peste spectatori, în primul rând de scaune din fața scenei, se aflau chiar principele și principesa. Aceștia au fost conduși de urgență într-o zonă de siguranță, prezentatorii anunțând oprirea festivalului pentru siguranța spectatorilor.

Angela Croitoru

Articolul precedentÎncep lucrările de igienizare și reparații la UPU Piatra Neamț
Articolul următorȘofer condamnat pentru mită la polițist
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.