medicamenteMinisterul Sănătății solicită actualizarea prețurilor medicamentelor tuturor deținătorilor de autorizații de punere pe piață sau reprezentanților acestora, până la data de 10 martie.

„Această intrare în normalitate a prețurilor medicamentelor înseamnă de fapt o schimbare în beneficiul sistemului de sănătate, astfel încât majoritatea medicamentelor vor avea o revizuire în scădere a prețurilor. Asta va însemna o economie substanțială la bugetul de stat, care se va regăsi în tratamente și medicamente inovatoare pentru pacienți”, a declarat ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu.

Astfel, în temeiul Ordinului Ministrului Sănătății nr. 75/2009, prețul medicamentelor trebuie să fie mai mic sau cel mult egal cu cel mai mic preț al aceluiași medicament din 12 țări: Republica Cehă, Bulgaria, Ungaria, Polonia, Slovacia, Austria, Belgia, Italia, Lituania, Spania, Grecia și Germania. Prețul medicamentelor va fi avizat pe o perioadă de un an, calculată de la data avizării, conform legislației în vigoare. (Oana IOSUB-TOMA)