0:00

Prețul unui șantaj la medic: 4 ani de detenție și daune de circa 100.000 lei, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPrietenia dintre doi nemțeni s-a terminat cu un scandal de proporții și un proces penal cu acuze de distrugere și șantaj. Unul dintre protagoniști, medic stomatolog, s-a împrietenit cu un bărbat, care i-a făcut niște lucrări în cabinet. Relația a evoluat și familiile au început să se viziteze, iar pentru că aveau copii de vârste apropiate, prietenia s-a sudat. Totuși, la un moment dat, medicul stomatolog a fost suspectat de amic că ar avea sentimente pentru soția sa.

Din acest motiv, a început să facă presiuni asupra stomatologului, iar într-o noapte i-ar fi înțepat toate cauciucurile de la mașină. Mai apoi, a incendiat cabinetul medicului ce se afla într-un imobil cu mai multe cabinete medicale. Doar norocul a făcut ca pierderile să fie doar ale stomatologului. Abuzurile au continuat și bărbatul l-a presat pe medic să scrie o scrisoare în care să ceară scuze și să adăuge  8.000 de lei probabil cu titlu de ”daune morale”.

Totul a fost făcut public pe 7 februarie 2021 când anchetatorii au anunțat reținerea suspectului. Prima instanță, Judecătoria Piatra Neamț, l-a găsit vinovat de distrugere și șantaj și l-a condamnat la 4 ani și 2 luni de închisoare și plata unor daune materiale și morale către medic de peste 83.000 lei. Pe 9 februarie 2023 Curtea de Apel Bacău s-a pronunțat definitiv în acest dosar, a păstrat pedeapsa cu închisoarea și a majorat daunele către medic cu încă 10.000 de lei. (G.S.)

Articolul precedentTârgu Neamț: Polițiștii locali au primit sfaturi de la un polițist din Londra
Articolul următorPrimăria Piatra-Neamţ depune, în primăvară, proiecte pentru reabilitarea clădirilor cu risc seismic
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.