Preţul lemnelor de foc este plafonat până în primăvară, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎncepând de luna aceasta şi până la 31 martie 2023, preţul lemnelor de foc va fi plafonat la 400 de lei/mc, 1.500 de lei pe tonă la brichete şi 2.000 de lei la peleţi. Preţurile includ TVA. Decizia a fost luată astăzi, 5 octombrie, în şedinţa de guvern şi a fost anunţată de premier înainte de şedinţă. Este o măsură de protecţie a populaţiei afectată de creşterile preţurilor la combustibili şi la alimentele de bază, ca urmare a conflictului armat de la graniţele ţării şi a ieşirii din pandemie.

 „Azi Guvernul va adopta decizia de plafonare a prețurilor la lemnele de foc. Este o decizie așteptată de peste 3 milioane de gospodării, care folosesc lemne de foc. Vom decide ca prețul la lemnul de foc să fie plafonat la 400 de lei pe metrul cub, la 1.500 de lei pe tonă la brichetele de lemn și la 2.000 de lei la peleți. Prețurile includ TVA”, a declarat, înaintea şedinţei de guvern de astăzi, premierul Nicolae Ciucă.

Nerespectarea preţurilor impuse prin Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului va fi sancţionată cu amenzi cuprinse între 3.000 de lei şi 5.000 de lei. În Neamţ preţurile lemnului de foc variază foarte mult, în acest moment. De la 150 de lei/mc, în ocoalele silvice la peste 1.000 de lei/mc în marile lanţuri de magazine. Detalii despre actualele preţuri găsiţi aici. (Angela Croitoru)

Articolul precedentTrafic blocat pe un sens de mers pe DN 15, lângă Bicaz, după o coliziune
Articolul următorPremieră. Târgu Neamț: Prima ediție a unui campionat de kickboxing pentru amatori
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.