pietricica turism

tarata 2014 01

Președintele CJ Neamț, Culiță Tărâță a dispus efectuarea de controale în tot județul, pentru a vedea care este stadiul lucrărilor pe drumurile județene, dar și la investițiile pe proiectele de alimentări cu apă și canalizare. Verificările vor fi făcute de reprezentanți ai direcției de dezvoltare din cadrul CJ Neamț, iar la sfârșit aceștia vor trebui să întocmească rapoarte. De asemenea, va fi controlată și calitatea respectivelor lucrări, mai ales că s-a constatat că, în cazul unor lucrări, s-au facturat sume și de 29 de ori mai mari decât sumele bugetate de ministerele de resort.

”La lucrările pe ordonanța 28, de exemplu, pentru anul 2013, s-au constat inadvertențe majore, adică s-au executat lucrări în afara sumelor bugetate, cu sume extraordinar de mari. Și dau exemplul comunei Sagna unde suma bugetată a fost de 1 miliard de lei vechi, iar constructorul a facturat 30 de miliarde de lei. Aceste facturi au fost depuse la primărie, iar respectivele primării riscă să aibă probleme dacă nu achită  aceste facturi”, a explicat Doru Conache, director tehnic CJ Neamț.

În comuna Sagna lucrările în cauză și facturile au fost realizate de firma Darcons din Roman. Ministerul Dezvoltării s-a angajat să deconteze, pentru ordonanța 28, lucrări în valoare în valoare de aproape 13,4 milioane de lei în anul 2013. Tot pentru anul 2013, firma Darcons din Roman a facturat 7,4 milioane de lei pentru 11 proiecte de lucrări din totalul de 50 derulate în județul Neamț, din 2007 și până în 2014. (I.C.)