pietricica turism

Toate anchetele disciplinare deschise după declanşarea scandalului din jurul fostului şef al Poliţiei Piatra Neamţ, comisarul şef Cezar Filip, sunt în stand-by până la finalizarea anchetelor penale, deschise în acelaşi caz. Anchete în care, cel puţin deocamdată, nu s-au făcut paşi importanţi. Dosarul în care se fac cercetări pentru a se stabili cine a furat filmuleţul din sediul Poliţiei Piatra Neamţ a fost declinat către DIICOT Neamţ.

Motivele ţin strict de competenţă pentru că este vorba despre „ acces fără drept la un sistem informatic şi transfer neautorizat de date dintr-un sistem informatic”, infracţiuni care pot fi anchetate numai de structurile specializate în combaterea criminalităţii organizate. Ce s-a stabilit deja este faptul că agentul Ionuţ Mihai era de serviciu când filmuleţul a fost scos din instituţie. Cine l-a furat efectiv şi cum a ajuns pe internet trebuie să se stabilească de acum încolo, aşadar în momentul de faţă de vorbeşte despre „autori necunoscuţi” în acest dosar.

Cealaltă anchetă penală îl vizează doar pe comisarul şef Filip, acuzat de purtare abuzivă faţă de Ana Maria Tănase, pe care a lovit-o în sediul poliţiei, exact în încăperea unde el montase camere de supraveghere. Deşi ofiţerul a venit la serviciu, după o perioadă de concediu medical şi alte două săptămâni de concediu de odihnă, până acum Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bacău nu l-a chemat la audieri. Cezar Filip este pus la dispoziţia inspectorului şef şi lucrează în cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, pe segmentul de supraveghere judiciară. (C. MIRCEA)