Mediul de afaceri din județul Neamț, afectat de criza sanitară din ultimele luni, primește sprijin substanțial din partea Guvernului PNL.
Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri anunță că de joi, 22 octombrie, se lansează etapa de înscriere în cadrul măsurii 2 “Granturi pentru capital de lucru”, din cadrul schemei de ajutor de stat instituită prin Ordonanța de Urgență 130/2020, privind unele măsuri pentru acordarea de sprijin financiar din fonduri externe nerambursabile, aferente Programului operațional Competitivitate 2014-2020, în contextul crizei provocate de COVID-19.
Îi încurajez pe oamenii de afaceri din județul Neamț să acceseze formularul electronic de înscriere în cadrul măsurii 2 “Granturi pentru capital de lucru” care va fi activ pe link-ul granturi.imm.gov.ro începând de joi, 22 octombrie 2020, ora 10.00.
Acest formular de înscriere va rămâne activ până miercuri 28 octombrie 2020 ora 20.00, cu posibilitatea prelungirii perioadei de înscriere până la epuizarea bugetului.
Procedura de implementare a măsurii “Granturi pentru capital de lucru acordate IMM-urilor” poate fi consultată la următorul link: http://www.imm.gov.ro/ro/2020/10/16/procedura-de-implementare-a-masurii-granturi-pentru-capital-de-lucru-acordate-imm-urilor-a-fost-transmisa-spre-publicare-in-monitorul-oficial-al-romaniei/.
Așa cum anunța Virgil Popescu, ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, aceste fonduri europene vor fi acordate pentru a ajuta mediul de afaceri autohton, care a fost grav afectat de criza financiară.
Bugetul alocat măsurii, aprobat prin Ordonanța de Urgență 130/2020 privind unele măsuri pentru acordarea de sprijin financiar din fonduri externe nerambursabile, aferente Programului operațional Competitivitate 2014-2020, în contextul crizei provocate de COVID-19 este în valoare totală de 350 milioane euro, dintre care 265 milioane sunt fonduri externe nerambursabile, 42,5 milioane sunt fonduri de la bugetul de stat (la care se adaugă o cofinanțare de încă 42,5 milioane din partea beneficiarilor).
Prin implementarea măsurii se estimează acordarea de ajutor de stat unui număr de maxim 100.500 de beneficiari.
Granturile se acordă pe bază de contract de acordare a ajutorului de stat încheiat cu IMM-urile din următoarele domenii de activitate: restaurante, hoteluri, cafenele, industria alimentară (și alte activități asimilate acesteia), servicii din domeniul transporturilor, al agențiilor de turism, al editurilor, librăriilor ori bibliotecilor, din domeniul industriilor creative precum și din aria organizărilor de evenimente. Sunt acoperite mai multe domenii care au în comun faptul că activitatea lor curentă a fost afectată grav de răspândirea coronavirusului sau a a fost suspendată ori redusă prin ordonanțe militare din perioada stării de urgență și/sau a stării de alertă.
Echipa de comunicare PNL Neamț