culita tarata 03

– ”Dacă nu-ți vezi de treaba ta cu apa și spitalul nu-ți mai vezi nepotul”, a spus Culiţă Tărâţă

 Președintele Consiliului Județean Neamț, Culiță Tărâță, a prezentat oficial, în cadrul unei conferințe de presă, desfășurată miercuri, 3 iulie, raportul de activitate pentru primul an de mandat. El a declarat că nu se va opri din ceea ce și-a propus să facă, și cu orice preț nu va renunța la obiectivele sale, chiar dacă a fost amenințat în mai multe rânduri cu SMS-uri și telefoane jenante de genul ”dacă nu-ți vezi de treaba ta cu apa și spitalul nu-ți mai vezi nepotul”. Raportul este realizat pe secțiuni și cuprinde atât atribuțiile și obiectivele propuse la venirea în CJ, cât și realizările avute pe perioada iulie 2012-iulie 2013. Potrivit raportului, în baza programelor anuale și de perspectivă, în cele 12 luni de la învestire, s-au realizat o serie de lucrări și acțiuni importante în viața economico-socială a județului Neamț, prin efortul propriu al consiliului, cât și cu participarea comunităților locale. S-au continuat lucrările la obiectivele în curs de realizare și au fost demarate lucrări la alte obiective finanțate din fonduri europene, s-au continuat lucrările de alimentare cu apă și canalizare a localităților din mediul rural, aducerea în parametri funcționali a rețelei de drumuri județene, prin pietruiri, plombări, covoare asfaltice și modernizări, valorificarea durabilă a resurselor de apă, protecția acestora împotriva poluării, realizarea unor lucrări hidrotehnice pentru asigurarea debitelor necesare de apă și protecția localităţilor împotriva inundațiilor.

Sunt, de asemenea, amintite reabilitările și modernizările infrastructurii sociale – la centrele de îngrijire și asistență din Roman, Târgu Neamț, la centrele de educație incluzivă din Piatra Neamț , Roman și Ștefan cel Mare, toate realizate prin proiecte cu finanțare europeană și contribuţia CJ Neamț.Și Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț a beneficiat în această perioadă de eforturile susținute al conducerii de a reabilita corpul A al ambulatoriului de specialitate, a unui bloc operator, dar și de amenajarea unui alt bloc operator cu sprijinul Nefromed. Mai mulți kilometri de drumuri județene au fost refăcuți total sau parțial cu covoare asfaltice, iar câteva zeci de investiții, tot la capitolul drumuri și maluri de apărare, urmează să se deruleze de acum înainte.

  “Primesc telefoane și SMS-uri de amenințare”

 ”În toate deplasările pe care le fac la București, reușesc să aduc fonduri, din toată această sărăcie. Cu bani puțini, dar cu eforturi mari am reușit să turnăm câteva covoare asfaltice. Redeschiderea Spitalului Bicaz se va face cât de curând, pentru că am reușit să strângem numărul necesar de paturi de la MApN, spitalele CFR și de la spitalele penitenciar. La spital, situația s-a remediat, în sensul că s-au achitat arieratele, oamenii nu mai vin cu medicamente și mâncare de acasă. În curând, vom anunța și concursul pentru ocuparea postului de director, iar eu îl susțin în continuare pe doctorul Lazăr. Încercăm să modernizăm secția de cardiologie, și în acest sens am vorbit cu medici specialiști de la Târgu Mureș să vină la noi, 3 zile pe săptămână să acorde consultații dar, iată, nu avem dotarea necesară.

Vreau să continuăm cu înființarea perdelelor forestiere, pentru că acestea sunt foarte importante, atât când este zăpadă, dar și pentru împiedicarea alunecărilor de teren. În momentul de față avem o mare problemă cu DJ 207 C, unde circulația e restricționată și trebuie să găsim soluții pentru a nu se surpa de tot. E foarte gravă problema de acolo, din cauza alunecărilor de teren, iar bani nu sunt pentru reabilitarea drumului. M-am gândit la un parteneriat între comunele din zonă, care să acceseze un program european, pentru a reface ruta Ion Creangă – Valea Ursului. Orice ar fie eu nu renunț, în ciuda faptului că mereu primesc telefoane și SMS-uri de amenințare. Chiar de curând, în parc fiind cu nepotul, la Roman, au venit la mine doi indivizi, care mi-au spus că, dacă nu-mi văd de treabă cu apa și cu spitalul, nu-mi mai văd nepotul. Am făcut demersurile necesare pentru a nu se mai întâmpla astfel de lucruri. Mie nu mi-e frică de nimic, atât timp cât se respectă legea”, a spus președintele Culiță Tărâță.

 Irina CĂLIN

Articolul precedentCădere de la 7 metri
Articolul următorApa Serv amenințată de dezvăluiri

2 COMENTARII

  1. Asa va trebuie la toti politicienii! Pacat ca oamenii nu se tin de cuvant,si nu stiu din ce motive. Ar trebui adunati toti intr un loc public,batuti,schingiuti si apoi executati. Asta e ultima solutie ca Romanistan sa scape de parazitii astia. Eu unul as face vreo 20 de ani de puscarie daca as sti ca scap tara de vreo cativa ordinari din astia. Se mai anunta cineva?

Comments are closed.