Într-o perioadă de maximă efervescență politică, președintele Consiliului Județean Neamț a primit o veste proastă de la Tribunalul Neamț. Astăzi, 15 iunie, măsura controlului judiciar a fost prelungită cu încă 60 de zile.

Asta înseamnă că Ionel Arsene este obligat să respecte o serie de interdicții, printre care aceea de a desfășura activități politice, având în vedere că a fost trimis în judecată în calitate de fost deputat și de președinte al organizației județene a unui partid politic. De asemenea, Ionel Arsene nu are voie să ia legătura cu denunțătorii, dar nici cu martorii din dosar, și nici să părăsească teritoriul României.

Dincolo de ”corsetul” profesional pe care va trebui să-l poarte încă 60 de zile, dacă nu găsește înțelegere la Curtea de Apel Bacău, Ionel Arsene va fi nevoit să se orienteze către zonele turistice ale țării, având în vedere că în lunile iulie și august nu va putea pleca în străinătate. Iar la cât de ofertant a fost prezentat județul pe la târgurile de turism, poate nici Neamțul nu i-ar displace ca destinație de vacanță.

Revenind la dosarul de fond, în care s-a dispus judecarea președintelui CJ pentru două fapte de trafic de influență, Tribunalul Neamț a constatat legalitatea rechizitoriului, Ionel Arsene a contestat decizia și urmează ca magistrații de la Curtea de Apel să aibă ultimul cuvânt. În cazul în care se menține hotărârea primei instanțe, va începe efectiv procesul, la Tribunalul Neamț, în ședință publică. (C.M.)

Articolul precedentDe azi, se vând titluri de stat cu 5% dobândă, neimpozabilă
Articolul următorPiatra Fest 2018 – Zilele orașului Piatra Neamț
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.