0:00

Președinta Judecătoriei Piatra Neamț aşteaptă sentinţa colegilor, ZCH NEWS - sursa ta de informații
Iulia PAISA

După mai bine de un an de când este pe rolul Curţii de Apel Bacău, procesul în care a fost judecată Iulia Paisa, preşedinta Judecătoriei Piatra-Neamţ, s-a terminat. Magistraţii au audiat aproape 100 de părţi în acest dosar și au decis să se pronunţe în ziua de 11 iunie, când atât Iulia Paisa, cât şi grefiera Mirela Rengheş, precum şi „capul răutăţilor” Aurel Lazăr vor afla dacă și ce pedepse primesc.

Judecătoarea Paisa a fost anchetată de procurorii DNA Constanţa pentru abuz în serviciu cu primire de foloase necuvenite (41 de infracţiuni) şi fals intelectual (6 infracţiuni), în vreme ce grefiera a fost cercetată pentru complicitate la abuz în serviciu şi fals intelectual. Amândouă l-au “ajutat” pe Aurel Lazăr să devină fericitul proprietar al unor terenuri din Dumbrava Roşie şi din Săvineşti, în suprafaţă totală de 242.890 mp. Deşi n-a semnat decât antecontracte de vânzare-cumpărare, Lazăr a introdus acţiuni pe rolul judecătoriei, pentru a obţine sentinţe care să ţină loc de acte autentice. Şi a obţinut, după ce Iulia Paisa a disjuns dosarele astfel că, din două acţiuni au rezultat 41 de cauze, toate repartizate la completul condus de ea. O “scăpare” importantră a fost omiterea citării adevăraţilor proprietari sau a moştenitorilor acestora.

Astfel, deși în mai multe dintre cauzele analizate procedura de citare cu pârâții nu era legal îndeplinită, inculpata Paisa Iulia a administrat probe, a dispus unele măsuri (cum ar fi disjungerea), a luat concluzii din persoana reprezentantului reclamanților și chiar a procedat la soluționarea pe fond a cauzelor”, au stabilit procuroriii DNA.

Președinta Judecătoriei Piatra Neamț aşteaptă sentinţa colegilor, ZCH NEWS - sursa ta de informații
Judecătoria Piatra Neamţ

“Aceste acte îndeplinite de inculpată în absența unei citări legale a tuturor părților reprezintă nu doar o încălcare evidentă a dispozițiilor Codului de procedură civilă, ci și o limitare a dreptului la apărare de care ar fi trebuit să se bucure pârâții și a cărui exercitare ar fi presupus în mod necesar ca ei să cunoască despre existența procesului. Mai mult, în unele dintre cauze, pârâților nu le-a fost comunicată copia sentinței pronunțate, astfel încât să poată lua cunoștință despre soluțiile pronunțate și eventual să exercite căi de atac împotriva lor. Apoi, în toate dosarele analizate nu se regăsesc decât copii ale antecontractelor invocate de inculpatul Lazăr Aurel (cu excepția dosarelor în care nu se regăsește niciun fel de antecontract). Deși o parte din aceste copii nu sunt lizibile, nu poartă semnăturile tuturor promitenților vânzători, nu au completate toate rubricile, iar unii pârâți au învederat instanței că nu recunosc antecontractul care le era opus, inculpata Paisa Iulia nu a cerut reclamantului să depună la dosar originalul înscrisului respectiv”.

Pentru “serviciile” pe care i le-a făcut latifundiarului, judecătoarea i-a pus garanţi pe soţii Lazăr pentru un împrumut de 128.000 de franci elvețieni, pentru care cei doi şi-au ipotecat un imobil. Totodată, Iulia Paisa a “cumpărat” două terenuri de la soţii Lazăr, ambele situate în comuna Alexandru cel Bun, în suprafață de 2.040 mp și respectiv 3.483 mp, pentru un preț de 22.000 euro.

Procurorii DNA au pus sechestru asigurător pe un teren de 5400 mp din Săvineşti şi pe alte 7 terenuri, în suprafaţă totală de 69.100 mp din Dumbrava Roşie, toate aflate în proprietatea lui Aurel Lazăr. Tot sub sechestru este şi terenul de 3483 mp din proprietatea Iuliei Paisa, pentru a recupera diferenţa de taxă de timbru de care l-a scutit pe Lazăr.  (C. MIRCEA; FOTO: Adevărul)

Articolul precedentMETEO: Avertizare de vânt puternic, în Moldova, până la ora 21!
Articolul următorConsiliul Concurenței – alfabetizare, investigații, amenzi uriașe
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

1 COMENTARIU

Comentariile sunt închise.