Andrei Sebastian Cristian, elev la Colegiul Naţional „Petru Rareş”, a obţinut premiul al treilea la secțiunea poezie, în cadrul ediţiei din acest an (a XVIII-a) a Festivalului Naţional de Arte pentru Liceeni (LicArt). Premiul I a fost cucerit de Alexandru Lipară (Buzău), iar locul secund i-a revenit Sorinei Rîndaşu (Suceava). Juriul care a decis performerii a fost format din poeții Ioan Es. Pop şi Răzvan Țupa și criticul Paul Cernat.

Radu HERJEU şi Andrei Sebastian CRISTIAN

La secțiunea fotografie s-au acordat tot trei premii: cea mai bună fotografie alb-negru i-a aparținut lui Robert Sarafie (Sibiu), cel mai bun portret a fost realizat de Alexandra Corcode (Bistrița), iar cea mai bună fotografie diversă a fost înscrisă în concurs de Bianca Isofache (Târgoviște). Juriul a fost format din Daniel Etter (laureat Pulizer Prize și World Press Photo Award), Vadim Ghirdă (laureat World Press Photo Award) și Vlad Eftenie (laureat Sony Photo Awards).

Participanţii la Tabăra de Creație de la Sulina

„Din cei peste 1.600 de competitori, 28 au fost desemnați finaliști și au ajuns în Tabăra de Creație de la Sulina. Acolo au participat la ateliere de creație susținute de poeții Andrei Dosa, Alex Văsieș și Luca Ouatu și de fotografii Patricia Hilbert și Cristian Munteanu. Au dus la capăt o mulțime de proiecte care i-au stimulat să lucreze împreună, să comunice și să combine cele două arte. Și, desigur, s-au bucurat de Deltă și de Mare”, precizează organizatorii concursului coordonat de 18 ani de jurnalistul și dramaturgul Radu Herjeu. Poezia care i-a adus locul trei lui Andrei Sebastian Cristian se poate lectura AICI. (M. CONSTANTINESCU; FOTO: LicArt)

Articolul precedentMarş pentru climă la Iaşi şi în alte 5 mari oraşe ale ţării
Articolul următorBiciclist aruncat în afara șoselei, după o depășire „strânsă”
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.