reclama autocenter

Vineri, 20 septembrie, cu începere de la ora 16:00, în 6 mari oraşe ale României, printre care şi Iaşi, se desfăşoară „Marşul pentru climă”.

„Schimbările climatice produc deja efecte vizibile-fenomene meteo extreme, topirea ghețarilor și declinul biodiversității, toate acestea catalogând fenomenul ca fiind, de fapt, o criză climatică. Tot ce va urma ne va afecta pe toți, fără excepție, dacă nu redresăm situația. Cu toate acestea, criza climatică nu primește atenția cuvenită din partea autorităților, din partea celor care au putere de decizie și un impact major”, precizează organizatorii.

„Marșul pentru climă” organizat în Capitală se va desfăşura pe traseul Biblioteca Națională-Piața Unirii-Ministerul Mediului, instituţie căreia i se vor solicita „acțiuni concrete pentru a face față acestei crize climatice”. În afară de Iaşi şi Bucureşti, se vor mai organiza astfel de manifestaţii la Timişoara, Târgu Jiu, Craiova şi Cluj-Napoca. Între 20-27 septembrie, lideri mondiali se adună la New York, cu ocazia Climate Action Summit 2019, să discute măsurile ce vor trebui luate pentru a evita colapsul ecologic. (M. CONSTANTINESCU)

Articolul precedentUn bărbat a sărit cu toporul la doi intruși care i-au intrat în curte, pe unul l-a ucis
Articolul următorPremiu pentru poezie pentru un elev de la „Petru Rareş”
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.