Direcţia pentru Tineret şi Sport Neamţ a acordat premii speciale pentru performerii anului 2015. Au fost acordate distincţii unor personalităţi din lumea sportului nemţean, precum alpinistul Ticu Lăcătuşu, tehnicianul Costel Enache, antrenorul lotului naţional de tineret sub 19 ani şi arbitrul Vladimir Urzică, primul cavaler al fluierului din judeţ care a oficiat meciuri internaţionale intercluburi în Europa League.

Alpinistul Ticu Lăcătuşu a serbat în acest an 20 de ani de la ascensiunea pe Everest – “Acoperişul Lumii”. Între proiectele lui Ticu Lăcătuşu din anul 2015 se numără ajutorul umanitar din Nepal. În anul 2016 se va inaugura în Nepal prima şcoală eminamente românească.

“Vă doresc un an mai bun, pentru că în 2016 vom inaugura prima şcoală românească din Nepal. Sper ca 2016 să fie un an al revigorării sportului, în România”, a declarat Ticu Lăcătuşu

Costel EnacheAnul 2015 a însemnat pentru tehnicianul Costel Enache o nouă provocare pe banca tehnică a naţionalei de fotbal sub 19 ani. Misiunea de a pregăti viitori fotbalişti pentru naţionala de seniori nu este o misiune uşoară.

“Ideea este că vom lucra toate loturile naţionale de fotbal după aceeaşi idee, după aceeaşi filosofie şi sperăm că rezultatele vor fi îmbunătăţite”, a spus Costel Enache.

O distincţie specială a primit şi clubul HCM Roman, pentru rezultatele obţinute în plan intern şi international, precum şi atleta Diana Ţigănaşu, care a realizat un nou record naţional de junioare la aruncarea greutăţii, cu 15 metri şi 15 centimetri. (Mihai STOIAN)