În zilele premergătoare marii Sărbători a Nașterii Domnului, 22-23 decembrie, CS Viva Activ Buhuși a organizat ultima competiție de juniori din Moldova. Pe anul acesta. Întrecerea s-a desfășurat pe două categorii de vârstă: copii născuți în 2003 și cei născuți în anii 2004-2005.

La categoria ”cei mari”, au participat echipele CS Viva Activ și Luceafărul Buhuși, Luceafărul Mărgineni, apoi Viitorul, Sporting, Aerostar și Fotbal Club, toate din Bacău, dar și Bradul Roznov, pregătită de neobositul prof. Marius Alexandru Anghel. Într-o competiție selectă, tinerii fotbaliști de la Roznov au ocupat locul III, învingând, în finala mică, surata de la Viitorul Bacău. Iată componența echipei roznovene: Ștefan Mirăuți, Lucian Darangiu, Andrei Japalela, David Apetrei, Andrei Sălăvăstru, Narcis Sălăvăstru, Matei Lungu (a marcat șase goluri), Teodor Amihăiesei, Andrei Botezatu, Silviu Teleucă, Alexandru Racariu, Raul Jugariu și Cosmin Măzăreanu.

La categoria ”începători”, au participat echipele Sporting, Viitorul, Aerostar Bacău, AS Nicolae Bălcescu, AS FC Mărgineni, Trotușul Onești, CS Viva Activ Buhuși și, desigur, Bradul Roznov, care a fost singura prezență din afara Bacăului, deși invitații au fost trimise la multe alte cluburi, inclusiv din Neamț.

La acest turneu, la a doua categorie, prichindeii de la Bradul Roznov au ocupat un loc aproape de podium, dar, fiind abia la începutul… carierei fotbalistice, mai au vreme. În orice caz, merită felicitări. La fel și cei mari – Lucian Darangiu, Robert Doboș, Andrei Apetrei, Alexandru Apostol, Darius Todirașcu, Rafael Todirașcu, Andrei Săndulache, Adrian Apreutesei, George Galu, Radu Apetrei și David Apetrei -, pe care, acum, înainte de venirea Moșului, îi felicităm și le urăm succes în anul 2016.

Competiția a fost de un excelent nivel tehnic, dată fiind vârsta fotbaliștilor, iar felicitările s-au adresat, deopotrivă, organizatorilor – profesorii Gheorghe Parfenie și Daniel Beruică, din orașul Buhuși -, dar și părinților de la Roznov, care, spre lauda lor, au sponsorizat deplasarea în județul vecin.

În sală au fost zăriți, printre alte vedete băcăuane, și ”veteranii” Costel Solomon (SC Bacău și Ceahlăul Piatra Neamț), în calitate de observator al FRF, precum și Puiu Anghel (fost portar la Relonul Săvinești și Bradul Roznov), care s-au salutat prietenește, ca pe vremuri…

(ZCH News)