Elevii care au reușit nota maximă la evaluarea națională și la bacalaureat în această vară vor primi premii consistente în bani. Chiar dacă mai au de așteptat, așa a stabilit Guvernul în hotărârea 1.292 publicată în 20 octombrie. Potrivit acestui normativ, absolvenții de clasa a VIII-a cu nota maximă la evaluare vor primi 2.000 de lei și liceenii cu nota maximă la bac vor primi 5.000 de lei. Inițial fusese propuse premii de 1.000 lei și respectiv 3.000 lei, dar premierul Nicolae Ciucă a vrut majorarea sumelor, potrivit unui comunicat al Guvernului.

Lucrurile nu sunt simple, însă și hotărârea de guvern adoptată stabilește un termen de o lună pentru aprobarea listei cu acești elevi îndreptățiți și modul în care efectiv vor primi banii.

Premii consistente în bani pentru elevii de 10 la evaluarea națională și la bac, ZCH NEWS - sursa ta de informații

În acest an sunt 237 de elevi de 10 la evaluarea națională și 239 liceeni de 10 la bac, după cum se arată în nota de fundamentare.

În județul Neamț sunt 3 elevi cu nota maximă la evaluare (detalii aici , aici , aici) și 3 liceeni de 10 la bac (detalii aici ).

Cristina Iordache

Articolul precedentAccident mortal în Podoleni. Un localnic, întins pe șosea, a fost călcat de o mașină
Articolul următor Bibliotecă „Mihai Eminescu” Bicaz, locul unde cultura și educația își dau mâna